Mi az a bitcoin?

Röviden összefoglaltuk Neked a nyitóoldalon a lap tetején.

Mi az a blokklánc?

A blokklánc egy nyilvános jegyzék, amely időrendi sorrendben tárolja a Bitcoin-tranzakciókat. A blokklánchoz az összes Bitcoin-felhasználó hozzáfér.

Mi az a fiat valuta?

Egy adott országban elfogadott törvényes fizetőeszköz.

E-tárca vs. hardver pénztárca

A bitcoin pénztárcákat arra fejlesztették ki, hogy azokat a privát kulcsokat tárolják a felhasználók benne, amelyekkel hozzáférhetnek bitcoin címeikhez. Többféle e-tárca, online tárca, illetve hardver tárca létezik. Biztonságossági szempontból talán a legmegnyugtatóbb megoldás a hardver pénztárca. Ezeket az különbözteti meg az online pénztárcáktól – ahogy a nevük is sugallja -, hogy nem egy virtuális pénztárcáról beszélünk, hanem egy kézzelfogható eszközről.

A legismertebb hardver pénztárca márkák a Trezor és a Ledger.

Mi az a hash arány?

A „hash rate” vagy hasharány mutatja mag, hogy milyen erős, hatékony egy Bitcoin bányászgép. Konkrétan azt fejezi ki, hogy másodpercenként hányszor számítható ki egy „hash” függvény.

Például 10 Th/mp hasharány azt jelenti, hogy másodpercenként 10 billió művelet elvégzésére képes a hálózat.

A bányászattól várható profit egyenesen arányos a hash rate-tel. – Ez a leegyszerűsített magyarázat. Sajnos a megértéséhez szakértőnek kell lenni a crypto-bányászat területén. És minél részletesebben nézünk a fogalom mögé, annál több matematikai, számítási kifejezés kerül a meghatározásba, ami nem könnyíti meg a fogalom megértését. Így maradnánk az egyszerű meghatározásnál.

Hogyan regisztráljak a coinbase weboldalon?

Erről elkészítettük az elérhető magyar nyelvű útmutatók közül garantáltan a legjobbat. Ebben a cikkünkben találod: Coinbase fiók létrehozása.

 

Mi az a felhő alapú bányászat?

Ha dióhéjban érdekel, a nyitóoldalunk tetején találod a legfontosabb információkat.

Ha részletesen szeretnél olvasni róla, olvasd el ezt a cikkünket: Felhő alapú bányászat

Miért bányásszak - vagy miért ne – önállóan?

Egy ezen a téren tapasztalt valódi szakemberrel ültünk le beszélgetni erről. Ebben a cikkünkben találod az összegzésünket: Önálló bányászat 

Mi az a CryptoGold?

Minden fontos kérdésedre igyekszünk választ adni a Felhő alapú bányászat

HOGY KERÜL A BITCOIN-OM A COINBASE-RŐL A CRYPTOGOLD WEBIRODÁMBA?

Ha már létrehoztad a Coinbase számládat és arra akarod használni, hogy CryptoGold befektetést vásárolj, akkor olvasd el a cikkünket a részletes útmutatóval.

Bitfinex

A Bitfinex a legnagyobb Bitcoin kereskedési platform 2014. óta. Az iFinex Inc. tulajdonában van.

Tether

A Tether egy szabályozatlan kripto-valuta. Szoros kapcsolatban áll a Bitfinex-szel. A Tether Limited szerint minden egységnyi Tether mögött egy amerikai dollár fedezet van, amely a Tether Limited-nél van letétbe helyezve.

Volatilitás

A volatilitás – amellyel a kripto-piacot jellemzik –az árfolyamok változékonyságát jelenti. Minél rövidebb idő telik el az árfolyam felfelé változása és lefelé változása között – és minél kiszámíthatatlanabb a változás iránya és mértéke – annál nagyobb volatilitásról beszélünk.