Felhő alapú bányászat

 

A felhő alapú bányászat 2017. második felében kezdett elterjedni a nagyközönség számára, párhuzamosan a Bitcoin szárnyalásával. Az szól mellette, hogy megóv bennünket az önálló bányászat hátrányaitól, amit az előző cikkünkben fel is soroltunk. Készítettünk nektek egy táblázatot, amiből világosan látható, mennyivel könnyebb egy erre szakosodott céggel végeztetni a munka nagy részét:

A fejlécben láthatjátok, a Coinvasion csapata a CryptoGold nevű céggel bányásztat. Ez annyit jelent, hogy a Coinbase-en vásárolt érméinket rábíztuk a CryptoGold-ra, hogy bányásszon számunkra Bitcoint.

 
cloud_tbl_4 HUN.png
 

 

Miért pont a CryptoGold-ot választottuk???

Nem hasraütésszerűen. Alaposan megvizsgáltuk a piacon kínált felhő alapú bányászati lehetőségeket, és az alábbi érvek alapján szavaztunk bizalmat a CryptoGold Ltd-nek:

 1. Leginkább a német tulajdonosok vállalkozói múltja, jelene és jövőképe miatt. Már több, mint 10 életképes vállalkozást hoztak létre. A legsikeresebb, az immár 15 éve piacon lévő Deutsches Edelmetallhaus, Németország egyik legnagyobb nemesfém kereskedőháza.
 2. 100%-ban hivatalosan működő cég.
 3. A CryptoGold Ltd. tulajdonosai, vezetői: Mao Lal (CEO), Sascha Senfit (Director), Michael Bauer (Director)
  Székhely: Business Center, Dubai World Central, P.O.Box 390667, Dubai, UAE.
  Cégregisztrációs szám: AFZ/AIBC/935
 4. A cég nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, ezáltal az ügyfelei pénzének megóvására.
 5. A bányászat csak a kezdet a CryptoGold életében. 2018. március 24-én bevezetésre kerül a saját Kripto pénzük, a CryptoGoldCoin - CGC - (ami mögött Mao Lal CEO és a Deutsches Edelmetallhaus fizikai arany fedezete áll!). Az érme kezdeti ára az arany árával lesz egyenlő és értéke kizárólag felfelé mehet. A CryptoGold bányász tagsággal rendelkezők számára a webirodájuk közvetlen össze lesz kötve az aranyfedezetű érme oldallal és először juthatnak hozzá a kriptopénzhez.
 6. 2018. első félévében további 4 blokklánc technológián alapuló terméket dobnak a piacra.
 7. Life Time Mining –  azaz élethosszig tartó bányászat (lejjebb részletesen kifejtjük).
 8. 2018. január 15-i adatok szerint 80 országból, ~ 100.000 regisztrált taggal rendelkeznek. A bányászat 2017. júniusban indult el a majd egy éves előkészületek után.
 9. Jelenleg 3 bányászfarmjuk működik az USA-ban, 1 Malajziában, 1 pedig Kínában (itt kizárólag az 500.000 $ feletti nagy befektetőket szolgálják ki). 
 10. 2018. január 15-i adatok szerint 100 millió dollár a szerverparkok értéke. 
 11. A webiroda letisztult, átlátható.
 12. A support a hatalmas fejlődés ellenére gyors, késszéges.

 
4 cloud mining 02.png

Miért jó a CrypToGold-nál bányászni?

Ha veszel Bitcoint és évekig „csak” tárolod, az egységnyi mennyiségű érméid száma nem fog tovább gyarapodni. Mi ennél többet szerettünk volna kihozni ebből a lehetőségből, ezért esett a választásunk a felhő alapú bányászatra, ezen belül is a CryptoGold-ra.

Egy példával szeretnénk érzékeltetni, milyen lehetőségeid vannak, hogy jóval több Bitcoinra tegyél szert ugyan annyi pénzből, mintha egyszerűen csak tárolnád.

A példa kedvéért számoljunk 0,2 Bitcoin befektetéssel, ami 2.000 $ (10.000 $ Bitcoin értéknél).

Tegyük fel, vásárlok magamnak a Coinbase.com oldalon 0,2 Bitcoint. Amennyiben úgy döntök, nem szeretnék semmit kezdeni vele, 3 év múlva is pontosan 0,2 Bitcoinnal fogok rendelkezni. Ekkorra még óvatos becslések szerint is elérheti a Bitcoin ára a 50.000-60.000 $-t.

Ez esetben a pénzem az 5-szörösét fogja érni (0,2 x 50.000 = 10.000 $). Nagyon szép eredmény, de ennél azért van jobb is ezen a piacon!

A fenti példa alapján tegyük fel, megbízom a CryptoGold-ot, hogy 0,2 Bitcoin (2.000 $) értékben bányásszon nekem.

 

HOGYAN BÁNYÁSZIK NEKEM?

Először is be kell regisztrálnom.


Kattints ide az ingyenes regisztrációhoz


A regisztráció után és a biztonságom érdekében feltett kérdésekre válaszolva lehetőségem van többfajta bányászati csomag közül választanom (a Buy Pool menűpontban), 50 $-tól, egészen 5.000 $-ig. Ha vásárlok egy csomagot, ez annyit tesz, bányászati erőforrást, ún. hashrate-et vásárlok. Ezen erőforrás megadja, napi szinten milyen nagyságrendű Bitcoint termel számomra a rendszer. 2.000 $-os befektetéssel ez 10.000 dolláros BTC árfolyam mellett 0,0005 BTC (5 $) értékű napi hozamot jelent. Könnyen kikalkulálható, naponta a számlámon jóváírt 5 $ értékű BTC-vel számolva kicsit több, mint 1 év bányászat szükséges ahhoz, hogy a befektetésem megtérüljön.

5 $ x 400 nap (13 hónap) = 2.000 $

Az adatok a jelenlegi (2018. február 4.) bányászati eredményeket mutatják és bármikor változhatnak (pozitív és negatív irányba egyaránt), ugyanis a Bitcoin piaci ingadozása és a bányászati nehézség változásával a naponta kapott értékek is módosulhatnak!!!

 

Mi történik, ha megtérült a befektetésem?

2.000 $ értékű befektetésem kicsit több, mint egy év alatt termel 2.000 $ értékű hozamot Bitcoin-ban, ezzel a befektetésem megtérült. Ha ez idő alatt nem utaltam át a webirodámból a saját coinbase-es e-wallet-emre az összegyűlt hozamot (akár naponta átutalhatom a napi 0,0005 BTC hozamokat), akkor lehetőségem van egy újabb csomagba fektetni (azaz megduplázni a vásárolt bányászati csomagom értékét) és tovább bányászni. Ha kiveszem a hozamot, a cég akkor is tovább bányászik nekem, és a cégben lévő eredeti befektetésem továbbra is hozamot fog termelni. Ha újabb 2.000 $ értékű csomag vétele mellett döntök, akkor attól a pillanattól az eddigi hozam dupláját termeli számomra a befektetésem.

0,0005 x 30 nap = 0,015 BTC = 150 $ (10.000 $-os Bitcoin árfolyammal számolva). Ezt az összeget ki tudom utalni a Coinbase e-wallet-embe, akár minden hónapban, ha így a legjobb a lelkemnek.

 

Meddig bányászik nekem a cég?

Ameddig a szerződés jövedelmező (tehát a kifizetések fedezik a folyó költségeket), addig a bányászat aktív marad és napi kifizetéseket biztosít. Elméletileg ez egy egész életen át tarthat („lifetime”), viszont a gyakorlatban a nehézségi foktól, a digitális valuta piaci áraitól és a folyó költségektől függ. Ha a gyakorlat nem gazdaságos, mivel a fent megnevezett változók kedvezőtlenül módosulnak (romlanak) akkor a bányászat befejeződik. A CryptoGold-nak lehetősége van arra, hogy bármikor módosítsa a bányászatot, és ezáltal bármikor reagálhasson a piaci helyzetre. Ha bizonyos kripto devizák bányászata gazdaságtalanná válnak, akkor a gazdaságtalanság kiküszöbölése érdekében a CryptoGold átválthat egy másik érmére. 

A lifetime bányászat, amit a CryptoGold képvisel, egyedülálló a piacon. A konkurens felhő alapú bányászcégek üzletszabályzata ezt úgy fogalmazza meg, hogy pontos szerződéseket köt a bányászati idő tekintetében. Ez lehet 140 munkanap, 1 év, 2 év, 1.000 nap. Bár ezzel szemben Ők sem tudják garantálni (nem is tehetik), hogy a szerződés lejárta előtt nem változtatnak a feltételeiken.

Gazdaságossági szempontból a Coinvasion a CryptoGold-ot tartja a legjobb választásnak e tekintetben is, mivel a megvásárolt csomagot itt nem szükséges megújítani évente, kétévente, 1.000 naponta, hanem elég csak egyszer megvásárolni! Ez hosszú távon óriási különbség és ezt egyre többen látják át világszerte és csatlakoznak a közeljövő egyik legnagyobb bányász cégéhez.

 

Mennyi csomaggal rendelkezhetek?

Bármennyi csomaggal rendelkezhetek. A megtérülési idő arányosan ugyan annyi lesz, bármelyik csomag mellett döntök. Az viszont nem mindegy, hogy a cég naponta mennyi Bitcoin-t bányászik nekem! A csomagok vásárlási értéke 50, 100, 500, 1.000, 2.000, 3.500 vagy 5.000 $ (a legnagyobb csomagnál 3% plusz jár a többi csomaghoz képest).

A csomag vételén túl van egy egyszer fizetendő webiroda költség, ami 79 $. Ez az összeg feljogosít, hogy használjam a saját webirodámat egész addig, míg tart a bányászat.

 

Mást is lehet bányászni a CryptoGold-nál?

 

A Bitcoin bányászaton kívül további 4 kriptodeviza bányászatára van lehetőség. Jelenleg a Bitcoin bányászata a legprofitábilisabb, de a későbbiekben az árak és nehézségi fokok változásával ez akár módosulhat.

36 hónapoT NÉZVE, MILYEN ÖSSZEGET TUDOK KIHOZNI BELŐLE?

Ha azt vesszük alapul, hogy 10.000 $ Bitcoin értéken a 2.000 $-os befektetésem kicsivel több, mint egy év alatt megtérül (lehet akár korábban is, ha a bányászati nehézség és/vagy a Bitcoin ára kedvezően alakul a jövőben), 36 hónap alatt akár a 3-szorosát is ki tudom termelni. Azaz a 0,2 Bitcoin helyett 0,6 Bitcoinnal fogok rendelkezni. Ha ezt beszorozzuk a fentebb említett 50.000 $-os előrevetített értékkel:

0,6x50.000 = 30.000 $. E példa szerint ez 15-szörös megtérülés.

És akkor nem beszéltünk ez esetben arról, ha a befektetésem megtérülése után (vagy akár közben) a hozamomat (vagy annak egy részét) visszaforgatom...

 

Hogyan tudok befizetést eszközölni?

 

Több lehetőség is rendelkezésre áll a csomag vásárlásra. A legegyszerűbb és legolcsóbb, ha a Coinbase e-wallet-en keresztül (vagy amilyennel rendelkezünk) átirányítjuk a pontos összeget Blocktrail fizetési módon keresztül a CryptoGold oldalára. Egy rövid videó itt található az e-wallet-ek közötti fizetésről:

 
 

 

 

Kattints ide az ingyenes regisztrációhoz

 

(Részletes segédletünk a GYIK-ban)

 

Ha az itt olvasott információk felkeltették az érdeklődésedet és további kérdéseid vannak, vagy segítségre van szükséged, vedd fel a kapcsolatot velünk a következő elérhetőségeken:

team@coinvasion.com

www.facebook.com/coinvasion