COINBASE: A KÖVETKEZŐ FEJEZET

Új kereskedési párok a mai naptól

Valószínűleg már eleget hallottunk, olvastunk a Bitcoin értékében a napokban bekövetkezett 1.000 dolláros hirtelen esésről. Nem célunk, hogy további nézőpontokat és valószínűsíthető kiváltó okokat keressünk ezzel kapcsolatban. Jelenleg ez a tényleges helyzet, várjuk a fejleményeket. A felesleges elemzések helyett arra próbálunk rávilágítani, hogy miért nagy nap a mai.

A mai naptól, azaz 2018. szeptember 7-től, az egyik legnagyobb kripto tőzsde, a Coinbase elindítja négy új, angol font (GBP) alapú kripto kereskedési párját.

A Coinbase augusztusban adta hozzá a GBP-t az elfogadott fiat valuták listájához. Először – azaz eddig - csak BTC/GBP kereskedési párban volt elérhető. A mai nappal kezdődően, fokozatos aktiválással négy új kereskedési párt élesítenek: a GBP alapú kereskedés lehetséges lesz Ethereum-mal (ETH), Ethereum Classic-kel (ETC), Litecoin-nal (LTC), és Bitcoin Cash-sel (BCH). Az új kereskedési párok a Coinbase Pro platformon lesznek elérhetőek – a Coinbase szerdán közzétett blog posztja szerint.

Ahogy a Cryptovest.com magyarázza, az észak-amerikai központú kripto-tőzsde a lehető legzökkenőmentesebben tervezi az indítást, ezért három, egyenként tízperces fázisra osztotta a start folyamatát, de a lényeg az, hogy a nap végére az új kereskedési párok már működni fognak teljes funkcionalitásukban – ha minden terv szerint megy.

A Coinbase optimista a projekt kimenetelét illetően, de fel vannak készülve esetleges fennakadásokra. Ahogy a Coinbase közleményében áll:

„Ha az indítás bármely szakaszában az új funkciók működése nem felel meg a felállított értékelési szempontjainknak /…/, akkor – akár hosszabb időre - nem lépünk tovább a következő szakaszra, vagy a Kereskedési Szabályzat értelmében felfüggesztjük a kereskedését az új párnak.”

Az Egyesült Királyság számos kripto-tőzsde célpontjává vált az utóbbi hónapokban, köztük a Binance-szel és a Huobi-val. A mai nap legnagyobb főcíme egyértelműen a Coinbase lépése, hogy a kripto-kereskedést kényelmesebbé téve szélesíti a lehetőségek skáláját azok számára, akik GBP alapon kívánnak kereskedni.

Ahogy mi is beszámoltunk róla néhány hónappal ezelőtt, a Coinbase első lépése ebben a folyamatban a brit bank óriással, a Barclays-zel kötött megállapodása volt. Ez volt az első jelentős partneri megállapodás egy brit bank és egy kripto-tőzsde között. Ezt követte a brit pénzügyi hatóság, az FCA által kibocsátott E-pénz Engedély, amelyet márciusban kapott meg a Coinbase. Nemrégiben pedig megkezdte a Coinbase a Faster Payments Scheme nevű szolgáltatás támogatását brit ügyfelek számára.

„Azzal, hogy mostantól az Egyesült Királyságban a GBP-alapú belföldi banki utalások végrehajtását gyorsító Faster Payments Scheme-et is támogatjuk, jelentősen könnyebben, gyorsabban és olcsóbban tudnak a brit ügyfelek a Coinbase platformján kripto-fizetőeszközökkel kereskedni” – áll a cég legutóbbi blog bejegyzésében.

Az utóbbi hónapok lépései egészen meggyőzően bizonyítják, hogy a Coinbase – egyelőre mindenképpen– sikeresen halad kitűzött célja felé, hogy az Egyesült Királyság első számú kripto-platformja legyen.

 

Forrás: https://cryptovest.com/news/coinbase-introduces-four-new-altcoin-trading-pairs-for-british-pound/

Zsolt Balló