Q4 ELŐREJELZÉS

Erősödés várható a 4. negyedévben

A Bitcoin eddigi történetében négy nagy korrekció volt. Mindegyik korrekció során 80% körüli értékcsökkenés volt tapasztalható. Az idei esetében 69%-ról beszélhetünk.

Korábban (2010. augusztusában, 2011. augusztusában és 2014. januárjában) 70-80%-os volt a korrekció.

A Cointelegraph szerint idén – az árcsökkenés ellenére is – hűek maradtak a BTC befektetők a Bitcoinhoz és többnyire megtartották befektetéseiket.

Az elmúlt két hónapban a Bitcoin stabilitást mutatott a 6.300-6.800 dolláros zónában, ezzel bizonyítva, hogy a BTC piaca érettségre tett szert idén, míg más kripto-fizetőeszközök magas volatilitást mutattak ebben az időszakban.

A Cointelegraph így magyarázza: „A Bitcoin stabilitásában bekövetkezett növekedés eredménye, hogy a piac kevésbé érzékeny a híresztelésekre és kisebb jelentőségű eseményeke.”

2017-ben, amikor a kripto össztőke elérte a 800 milliárd dolláros csúcsot, valószínűnek tűnt, hogy az intézményi befektetők nemsokára belépnek a piacra. Azonban visszanézve világosan látható, hogy a szükséges biztonsági rendszerek még nem álltak rendelkezésre az intézményi szféra által megkövetelt szinten. Kyle Samani, befektetési szakértő szerint: „A következő évben a piac rá fog jönni, hogy a biztonság kérdése már megoldott. És ez elindít majd egy nagy tőke hullámot.”

Ari Paul, a Block Tower társalapítója hozzáteszi: „Idő kell a bizalom megnyeréséhez. De amint néhány nagy hagyományos pénzkezelő bejelenti, hogy bekerült a BTC a portfoliójába, a többiek követni fogják őket.”

Jelenleg olyan nagy pénzintézetek, mint a Citigroup, a Goldman Sachs és a Morgan Stanley épp azon dolgoznak, hogy ügyfeleik számára elérhető legyen a kripto piac, és Mike Novogratz – milliárdos befektető – szerint világos, hogy a következő hónapokban az intézmények belépnek a piacra.

Hozzáteszi: „Úgy gondolom, hogy 3-6 hónapon belül megerősödik a bizalom a kripto piac felé mind az emberekben, mind a nagy intézményekben és nyugdíjalapokban.”

Ben Horowitz, az Andreessen Horowitz (A16Z) társalapítója egy másik fontos tényezőt említ. Azt mondja, hogy nem tapasztalt ilyen elképesztő fejlesztői aktivitást az internet hajnala óta, és az exponenciális növekedés a blokklánc projekteken dolgozó fejlesztői aktivitás területén hatalmas növekedési potenciált sejtet.

A Cointelegraph így zárja összegzését: „A 2011. óta tapasztalható trendeket tekintve és tudva, hogy eddig a piac mindig új pozitív csúcsokra emelkedett a korrekciókat követően, nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy a kripto piac stabil javulást fog produkálni az év végére – ahogy azt sok szakértő egyöntetűen jósolja”.

A 4. negyedévhez érkeztünk. Hamarosan fény derül arra, hogy hogyan realizálódnak azok az elképzelések, tervek és jóslatok, amikről a szakértők beszélnek a Bitcoin és a kripto piac kapcsán az év utolsó hónapjaira nézve.

 

Forrás: https://cointelegraph.com/news/why-the-crypto-market-will-likely-rally-by-the-end-of-2018-experts-discuss


Zsolt Balló