A HÍREK MÖGÖTT

Mi a jelentősége a látszólag mindennapos híreknek?

Hogy lehetnek az unalmas hírek jó hírek? Szeretnénk az alábbi példával szemléltetni:

A hír: Két kripto tőzsde a legnagyobbak közül munkatársakat toboroz. Nem hangzik nagyon izgalmasan. Azonban, ha közelebbről megnézzük, hogy mi történik, és feltesszük a kérdést, hogy „Vajon miért történik?”, akkor izgalmasabbá válik a hír.

Ahogy a CCN jelentette: „A Binance és a Coinbase toboroznak /…/. Wei Zhou, a Binance CFO-ja elmondta a Bloomberg-nek, hogy a cég 50 új alkalmazottal bővíti máltai központját, és a cég új szingapúri fiat-kripto tőzsdéjére is munkatársakat keres.”

Ha az ember követi a kripto híreket, akkor valószínűleg tisztában van azzal, hogy az utóbbi 12 hónapban a Binance látványos növekedésen ment keresztül. Voltak ez idő alatt olyan hónapok, amikor a felhasználók száma milliókkal növekedett. Nem megerősített tény, de meglehet, hogy a Binance a világ leggyorsabban növekvő startup vállalkozása.

A legutóbbi mérföldkő a cég történetében a Binance Singapore megnyitása volt, és az elkövetkezendő hónapokra is azt ígéri Zhou, hogy további fiat-integrált Binance kripto tőzsdék fognak megjelenni a horizonton.

Elmondta: „Célunk jelenleg az, hogy folytassuk az ökoszisztéma bővítését, nem csak a kripto-fizetőeszközök, hanem a blokklánc iparág területén is. A cég jelenleg a fiat valuták szférájában keres a bővüléshez megfelelő projekteket.”

A Binance komoly erőfeszítéseket tesz abban az irányban, hogy egyre több olyan kripto-fizetőeszközt integráljon a kereskedésbe, amely megfelel a tőzsde által támasztott követelményeknek. És az ezzel kapcsolatos munka magasan képzett kripto szakemberi gárdát igényel, olyan szaktudást és tapasztalatot, ami a kiválasztott projektek kiértékeléséhez elengedhetetlen.

Ugyanakkor a világ túloldalán, a Coinbase épp most vette fel Michael Li-t, aki eddig a LinkedIn Analitikai és Adat-tudományi Igazgatója volt. Mostantól a Coinbase új Adat Alelnöke.

„Felvillanyoz a lehetőség, hogy meghatározhatom és alakíthatom, hogy milyen szerepet játsszanak az adatok egy gyorsan fejlődő új területen, az új kihívások megoldásához szükséges innovatív gondolkodásmódot kombinálva a múltbéli tapasztalataimmal és tudásommal.” – mondta Li.

Nem ő az első és egész biztos, hogy nem is az utolsó olyan top vezető, akit egy kripto tőzsdének sikerült meggyőznie, hogy átálljon a „másik oldalra”.

Tehát, miért izgalmas hír, hogy a legnagyobb kripto tőzsdék új embereket vesznek fel? A tapasztalt szakértők és magas rangú felsővezetők migrációja a hagyományos pénzügyi szektorból a kripto szektorba egyre komolyabb méreteket ölt, ami egyértelműen jelzi, hogy a világban egy átállás zajlik: a pénzügyek jelentősége áthelyeződik a régi rendszerről az új, blokklánc alapú struktúrára. És ez az igazi hír.

Forrás: https://www.ccn.com/binance-coinbase-on-hiring-spree-despite-bear-market-sign-of-rapid-growth/


Zsolt Balló