A BTC HETE

Növekvő bizalom és a G20 áldása

Nem mostanában volt, hogy olyasmit láttunk a grafikonokon, mint amit most látunk. Egynapos 3,56%-os növekedési értékével (a coinmarketcap.com adatai alapján) a Bitcoin csak 11. helyen állt a listán ma reggel, ha a kripto-fizetőeszközök 24-órás értékalakulása alapján rangsoroltuk az érméket. Két érme több mint 10%-ot erősödött egy nap alatt és másik 8 értéke nőtt 4-9%-kal.

Arról nem is beszélve, hogy jó látni – és leírni -, hogy miután múlt héten 17%-os heti értéknövekedésről számoltunk be, ma pontosan ugyanazt leírhatjuk újra. A coinbase.com adaai alapján a Bitcoin értéke 17,89%-kal emelkedett az elmúlt 7 nap alatt.

Sőt, ma reggel (július 24.) elérte a 8.000 dolláros szintet. Két hónap telt el azóta, hogy utoljára ilyen hírre ébredtünk.

Az elemzők számos ellenőrzőpontot állítottak fel a Bitcoin alakulását tekintve az elmúlt hetekre nézve, és az első számú digitális fizetőeszköznek sikerült a legtöbb ilyen pontot, akadályt - ahol a dolgok rosszra fordulhattak volna - sikeresen vennie. Ahogy a BTC pozitív jeleket küld ellenőrzőpontról ellenőrzőpontra, az elemzők és a befektetők egyre optimistábbá válnak és az általános bizalom szépen erősödik az utóbbi két hétben. Ez az egyik oka annak, hogy a Bitcoin értéke bíztatóan alakult – a heti grafikont nézve.

Ha az utóbbi 24 óra értéknövekedését nézzük, akkor a 3,56%-os emelkedés kulcsa egyértelműen a G20-tól érkezett „áldás”, amit a kripto-fizetőeszközökben rejlő lehetőségekre adtak 20 ország pénzügyi vezetői.

A kripto-fizetőeszközök „Jelentős előnyöket hozhatnak” - állapította meg a G20 a Buenos Aires-ben tegnap tartott csúcstalálkozón.

Számos hírportál adott hírt a globális eseményről, egyikük, a zycrypto.com így összegezte a G20 csúcson történteket: „A Buenos Aires-be érkezett pénzügyminiszterek és központi bankvezetők megbeszélésén elhangzott vélemények pozitív képet festenek a kripto-fizetőeszközökkel kapcsolatos kilátásokról.”

A G20 küldöttei Argentínából, Ausztráliából, Brazíliából, Kanadából, Kínából, Franciaországból, Németországból, Indiából, Indonéziából, Olaszországból, Japánból, a Koreai Köztársaságból, Mexikóból, Oroszországból, Szaúdi Arábiából, Dél-Afrikából, Törökországból, az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból és az Európai Unióból érkeztek.

A kommünikét, amely a kripto-devizáknak szavazott bizalomról szól a 20 küldött megbeszélése után adták ki. A hivatalos állásfoglalásban elhangzik, hogy „a technológiai újításokból - köztük a kripto-fizetőeszközökhöz kapcsolódó újításokból  – jelentős haszon származhat a pénzügyi rendszer és a tágabb értelemben vett gazdaság számpontjából.”

Ez a hivatalosan dokumentált globális bizalom, amelyet a kripto-fizetőeszközök kaptak, mindössze egy napja publikált hír, így a pozitív hatásai várhatóan több hullámban érkeznek majd a következő napokban, hetekben és hónapokban, meghozva a várva várt pozitív hangulatot a kripto piacon.

 

 

Forrás: https://zycrypto.com/cryptocurrency-receives-massive-boost-as-g20-communique-declares-that-it-can-deliver-significant-benefits/

Zsolt Balló