ÖSSZESZEDI MAGÁT A BITCOIN JÚLIUSBAN?

5 ok, amiért a BTC valószínűleg erősödik ebben a hónapban

Sok elemző jósolta a piac erősödését júliusra, és a Bitcoin az elmúlt hétvégén talán máris ennek a jeleit mutatta. Vajon hosszú távú erősödés várható? A cryptovest.com cikkében Christine Masters öt tényezőt nézett meg közelebbről, amelyek alapján pozitív változás várható ebben a hónapban.

Íme az öt tényező, amely optimizmusra ad okot az elkövetkező hónapot tekintve:

 

1. TÉNYEZŐ: A Tether visszatér

Az USDT párok befolyása a Bitcoin-ra mindig is erős volt. Az utóbbi időben a kripto tőke mozgása szempontjából két jelenség volt jellemző: a tőke áthelyezése USDT-be hosszabb távú tárolás céljából, illetve a kriptotőke USDT-re váltása altcoin-ok és ICO-k támogatása céljából. Az USDT Bitcoin-ra gyakorolt mérhető hatása általában 14-17% körül van, de a hétvégén 30%-ra emelkedett. Úgy tűnik, hogy egy összpontosított erőfeszítés történik az USDT részéről a Bitcoin támogatására. Az is lehetséges, hogy a támogatás mögött egy USDT „bálna” áll.

 

2. TÉNYEZŐ: Az altcoin-ok nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket

A BTC ügyletek az összes ügylet 30%-át teszik ki, ezzel még mindig a legaktívabb érme a Bitcoin. Az altcoin-oknak és tokeneknek volt két erős hónapjuk áprilisban és májusban, de a várva várt erősödés - ami a tavaly decemberi sikert ismételte volna meg - elmaradt. A befektetők lelkesedése elillant, aminek az egyik közvetlen következménye az lehet, hogy a tőke visszaáramlik Bitcoin-ba. Az Ethereum gyengül egy ideje és nincs olyan vetélytárs, amelyik azt tudná ígérni, hogy átveszi a BTC helyét, így minden olyan kripto befektető, aki kitáncol az altcoin-ok mögül, de marad a kripto piacon, nagy valószínűséggel Bitcoin-ba fog fektetni.

 

3. TÉNYEZŐ: A kis kereskedési tételek növekedést hozhatnak

Christine Masters így magyarázza ezt a tényezőt: „A bear időszak alatt is maradt elegendő Bitcoin tulajdonos, aki továbbra sem hagyta el a hajót. Az alacsony kereskedési volumenek alacsony befektetési étvágyra utalnak, de azt is jelzik, hogy nem jellemző, hogy a visszaesett árak ellenére bármi áron szabadulni szeretne mindenki a BTC-jétől. Azok, akik dühösen vagy kétségbeesésükben eladták az érméiket, már nincsenek a piacon.” Így – ha lassan is, de – növekedés várható a Bitcoin árában. És egy szilárd, stabil növekedés – még ha lassú növekedésről is van szó – egyre több figyelmet és tőkét vonzhat.

 

4. TÉNYEZŐ: Nincsenek rossz hírek a horizonton

A Bitcoin kétség kívül érzékeny a rossz hírekre. De a jó hír az, hogy a kripto piac gyorsan mozog, és gyorsan semmivé válnak a közelmúlt rossz hírei, amelyek lehúzták a BTC árát. Így annak köszönhetően, hogy nincs rossz hír a láthatáron, a Bitcoin iránti érdeklődés megnövekedhet.

 

5. TÉNYEZŐ: A Bitcoin ETF

„Ez egy nagy erővel bíró tényező, ami valószínűleg az előjele az intézményi tőke beáramlásának” – mondja Christine Masters. „A Bitcoin számára a hitelesség egyfajta bizonyítéka az intézményi tőke beáramlása lenne egy olyan – jogilag teljesen elfogadott – alap formájában, mint az ETF” (Exchange Traded Fund, azaz tőzsdén kereskedett befektetési alap). Eddig a hagyományos pénzügyi cégek irányából többnyire csak teszt jelleggel indított kis volumenű kripto befektetések érkeztek, de már ez is jó jel önmagában.

Ahogy @RamenofBinance posztolta: „A #Bitcoin $BTC #ETF jóváhagyása lesz a Bitcoin történelmének legnagyobb eseménye. Meg fogja nyitni a beáramlásra váró intézményi tőke előtt emelt kaput /…/”.

 

Kíváncsian várjuk, hogy július mit vált valóra ezekből az ígéretes lehetőségekből.

 

 

Forrás: https://cryptovest.com/news/5-reasons-why-bitcoin-btc-is-recovering-in-july/

Zsolt Balló