A LEDGER AZ ÉLEN

A tavalyi év nagyszerű volt, a jövő még jobban fest

A kripto-tárcáiról ismert Ledger 52 millió dolláros összeladással büszkélkedhet a tavalyi évet nézve. Sikeresen vették a tárca biztonság kapcsán felmerült kihívásokat, és sikerült élen maradniuk, meggyőzve a felhasználókat, hogy a pénzük a Ledger eszközöket használva van a legjobb kezekben.

A Forbes-ban megjelent jelentés szerint 165 országban vásároltak Ledger termékeket 2017-ben. Ez egy figyelemreméltó 52.9 millió dolláros összbevételt eredményezett, amiből 29,4 millió dollár volt a Ledger nyeresége. A neves hardver-tárca gyártó több mint egymillió eszközt adott el 2017-ben.

Az online támadások mindennapos jelenséggé kezdenek válni és a kripto-hackerek egyre kifinomultabb módszerekkel dolgoznak. Az online tárolás kockázatosabbnak bizonyult az elmúlt években, mint az offline megoldások. Ennek eredményeként a hardver tárcák népszerűbbé váltak.

Pascal Gauthier, a Ledger elnöke szerint a blokklánc tranzakciók aláírása kapcsán továbbra sincs valóban biztonságos platform a felhasználók számára, és leginkább ez magyarázza a Ledger Nano S és más hardver tárcák iránti megnövekedett keresletet.

Gauthier elmondta:

„A blokklánc maga biztonságos, de az aláírás a blokkláncon egy gyenge pont. Ha elveszted a [privát kulcsodat], nincs ott egy bank, aki segítene, nincs semmilyen mód a kulcsod visszaszerzésére.”

Az elmúlt pár év során a biztonsági rések, a hackertámadások és az elvesztett privát kulcsok több millió dolláros veszteséget okoztak a kripto befektetőknek.

A Ledger Nano S tartotta magát az ígéretéhez és hatékony, biztonságos megoldást nyújt a potenciális támadásokkal szemben. A privát kulcs elvesztésének kivédésére pedig olyan megoldást kínál, amelyhez nem szükséges internet használat.

A btcmanager.com hozzáteszi, hogy bár a Trezor és a Secalot hasonló szolgáltatásokat kínálnak, a rugalmasság és a biztonság terén egyértelműen a Ledger áll az élen. A Ledger Nano S szinte a megjelenése pillanatától sikerterméknek számít a felhasználók teljes skáláján. A pozitív fogadtatástól inspirálva Gauthier előállt egy másik termékkel, a Ledger Vault-tal a „nagy játékosoknak”, illetve jelenleg is dolgoznak egy újabb terméken.

Gauthier szerint irodáik előtt szó szerint kígyózó sorok vártak a Ledger Vault megjelenésekor. A termék, amely mérföldkőnek számít a technológiai fejlődésben, több-felhasználós szoftverrel készül, Nano S stílusú hardver kulccsal, ami azt jelenti, hogy egy családi iroda tagjai vagy nagyobb üzleti csoport is használhat egyetlen kripto-tárcát, hiszen a Ledger Vault-tal lehetőség van különböző egyéni jogosultságok és hozzáférési szintek beállítására.

A btcmanager.com nemrég arról számolt be, hogy a Ledger – együttműködésben a Nomura nevű japán pénzügyi céggel és a Global Advisors-zal – hamarosan elindítja Komainu nevű üzleti vállalkozását, amely azzal a céllal jön létre, hogy lehetővé tegye pénzügyi intézmények és nagybefektetők számára kripto készleteik biztonságos tárolását egy olyan széf-rendszerben, amelyet a Ledger tervezett és a Nomura felügyel.

Tehát úgy néz ki, hogy a Ledger nem csak, hogy sikeresen vette az elmúlt időszak akadályait, de sikerült piacvezetővé is válnia, és a jövőre nézve is ambiciózus tervekkel készül.

 

 

Forrás: https://btcmanager.com/after-generating-sales-of-52-million-in-2017-cryptocurrency-wallet-ledger-is-primed-for-more-glory/

Zsolt Balló