HETI KRIPTO HÍR ÖSSZEFOGLALÓ

1 hét dióhéjban – 2018. június 18-25.

Nézzük meg az elmúlt hét napot.

Röviden: egy újabb kemény hét.

A jó hír: vannak jelentős nyertesek.

Lássuk a részleteket.

Újabb hét nap telt el, és újabb embert próbáló hetet tudhat maga mögött a kripto piac. Az árak alakulása a piaci kapitalizáció képét tükrözte. A piaci össztőke 9%-kal csökkent, 276 milliárd dollárról 251 milliárdra. Egyetlen pozitívumot lehet kiemelni: néhány érme a top 100-ból nem követte a többséget jellemző árcsökkenést, azaz úgy tűnik, hogy egyes érmékben megvan a kellő erő, szilárdság ahhoz, hogy kitörjenek abból a formulából, miszerint minden érme követi a Bitcoin és az Ethereum árának alakulását ebben a bear időszakban.

A Bitcoin körülbelül 5%-os veszteséget könyvelt el egy hét alatt, és ezzel még viszonylagosan stabil érmének mondható a többi vezető altcoin-nal összevetve, amelyek a legutóbbi 7-napos ciklust 10-25% veszteséggel zárták.

Az Ethereum értéke 10%-kal esett egy hét alatt, bár most lassan erősödik a vasárnap esti 426 dolláros mélypontját követően. A cikk írásakor már elérte a 465 dolláros értéket.

A Ripple tehetetlenül „követi a falkát”, 8%-os veszteséggel zárta az elmúlt 7 napos időszakot.

A Bitcoin Cash – hasonlóan – 11%-os esést könyvelt el az elmúlt héten.

A Litecoin, a Stellar és a Cardano jelentősebben megérezte a piac gravitációját, 15-18%-ot vesztettek értékükből egy hét alatt.

Micsoda hét az, amikor azt mondhatjuk, hogy a Tron, amely kevesebb, mint 1%-os értékcsökkenést mutatott az elmúlt hét nap alatt, az egyik nyerőnek kiáltható ki a kripto piacon?! De az igazi nyertes az új-zélandi érme, a Centrality volt. Múlt héten bejelentették, hogy az Amazon Web Service hivatalos partnerévé váltak, és ennek eredményeként 55%-os értéknövekedéssel büszkélkedhetnek az elmúlt 7 napot összesítve. Ezzel magasan kiemelkednek a tömegből, ahol az érmék többsége veszteséggel zárta a hetet.

Ugyancsak jó hetet zárt a Basic Attention Token nevű böngésző program projekt. Az érméjük értéke 24 óra leforgása alatt 24%-ot nőtt, miután közzétették hírüket egy új felhasználói teszt rendszer indításról. Végül nem tudták megtartani a hirtelen jött érték-növekedést, de egy szilárd 6%-os javulással zárták a hetet, amivel a Basic Attention Token egyértelműen a hét egyik szuperhőse.

És az Ethereum Classic is tovább élvezi annak előnyeit, hogy bevezetésre került a Coinbase-en. Az elmúlt 7 napban 4,4%-kal erősödött az érme értéke. A Monero sem zárt rosszul: 3,66%-ot nőtt az értéke az elmúlt hét során, és ma is tovább erősödött.

Még mindig nem túl jó hírek, semmi kétség. De zárjuk egy reménysugárral az összefoglalót: a Bitcoin vasárnap délutáni 5.838 dolláros mélypontját követően tegnap – szinte függőleges emelkedéssel - egy 200-dolláros ugrás következett be, amit hétfőn további javulás követett. Ennek eredményeként a Bitcon-nak sikerült – reményt keltően – visszajutnia a 6.300 dolláros szintre. A cikk írásának idején ez az aktuális BTC érték.

Hamarosan újra jelentkezünk a kripto-világ friss híreivel.

 

Forrás: https://cryptovest.com/news/average-ico-has-5-vulnerabilities-new-report-finds/

Zsolt Balló