HETI KRIPTO HÍR ÖSSZEFOGLALÓ

1 hét dióhéjban – 2018. június 10-17.

AZ ÁRAK NEM FESTENEK JÓL

Micsoda hét a digitális fizetőeszközök világában! Tízmilliárdokban mérhető piaci össztőke csökkenés és az egész hetet jellemző árcsökkenés. A Bitcoin úgy tűnt, hogy baljósan zuhan a 6.000 dolláros szint felé, de végül sikerült fölötte maradnia, és a cikkírás idején 6.500 dolláros érték körül mozog.

Egyáltalán nem meglepő, hogy a legtöbb jelentős kripto-deviza követte a Bitcoin árának mozgását és veszített értékéből. Bár az egész heti esés után közülük több is halvány javulással zárta a hét utolsó napjait, ez az idézőjeles erősödés sajnos még nem ad okot optimizmusra.

AZ ETHEREUM CLASSIC NAPJA

A Coinbase, a világ egyik legnagyobb kripto-kereskedési platformja bejelentette kedden, hogy felveszi érméi közé az Ethereum Classic-ot (ETC). Az ETC árának alakulásában szinte azonnal megmutatkozott a bejelentés hírének pozitív értéke: 20%-ot erősödött.

„Örömmel jelentjük be, hogy terveink szerint bevezetjük az Ethereum Classic (ETC) érmét a Coinbase kereskedésébe az elkövetkező hónapokban” – állt a Coinbase blog bejegyzésében.

Ugyanazon a napon a Binance is bejelentett két új kereskedési párt, keddtől (június 12.) Binance Coinban (BNB) és USD Tetherben (USDT) is lehet Ethereum Classical kereskedni.

Az ETC már nyolc hónapja jelen van a Binance-en, de eddig csak más kereskedési párokban volt elérhető.

ÉRTÉKPAPÍR VAGY NEM?

Az SEC magas rangú hivatalnokai bejelentették csütörtökön, hogy az Ethereum nem kerül értékpapír besorolás alá. A hírt sok ether rajongó pozitívan fogadta. A bejelentést követő órákban az Ethereum értéke körülbelül 10%-ot ugrott. Üröm az örömben, hogy az erősödés csak átmeneti volt, és péntek reggelre az ETH értéke visszaesett az egy nappal korábbi értékre.

MANIPULÁCIÓS VÁDAK

A Bitcoin tavaly év végi látványos szárnyalása egy nagyszabású manipuláció eredménye volt? Tanulmányok, kutatások, elemzések bukkannak fel egymás után, középpontjukban ezzel a kérdéssel. Az a hipnotikus siker, amit a Bitcoin mutatott, ahogy közeledett az év vége, tömegeket győzött meg világszerte, hogy ez még mindig csak a kezdet és nem érdemes kimaradni, de azóta egyre több kiábrándult és kétségbeesett Bitcoin hodler tűnődik azon, hogy vajon ők – és még emberek milliói – egy manipuláció áldozatai-e, amelyben a profitot, amiben reménykedtek, néhány nagy játékos aratta le.

Számos tényezőt vizsgálva egyes elemzők pedig arról beszélnek, hogy egy változás megy épp végbe, és a változás eredményeként a HODL stratégiát – amire annyi Bitcoin és más kripto befektető esküdött a kezdetektől fogva – egy új szemlélet váltja fel: egy rövidtávú, gyors pénzszerzésre összpontosító megközelítés, amely nagymértékben az aktuálisan megjelenő hírekre támaszkodó kereskedésen alapul. Fontos hozzátennünk persze, hogy más elemzők továbbra is hangsúlyozzák, hogy a legjobb döntés – főleg most – MEGTARTANI a kripto-befektetéseinket, azaz kitartani a HODL stratégia mellett.

 

Ez volt a Coinvasion heti hírösszefoglalója a kripto-világból.

Reméljük, jövő héten jobb hírekkel érkezünk.

 

Forrás: https://www.investopedia.com/tech/cryptocurrency-this-week/

https://coincentral.com/coinbase-to-add-support-for-ethereum-classic/

Zsolt Balló