ÚJABB MÉLYREPÜLÉS & A JÓ HÍREK

Az okok keresése és a fény az alagútban

Mindenki azt kérdezi újra, Miért zuhannak a kripto árfolyamok?

Újra komoly árcsökkenés tapasztalható szerte a kripto piacon. Körülnéztünk lehetséges ésszerű magyarázatokat keresve.

Az egyik lehetséges negatív kiváltó ok a nagy publicitásnak örvendő New York-i „Blokklánc hét” lehet. Nagy hírverés övezte az eseményt, és most, hogy véget ért, piac-pszichológiailag magyarázható közvetett negatív hatással lehet a befektetői kedvre.

Nem meglepő, hogy a legjelentősebb befolyásoló tényezőként az elemzők a szabályozással kapcsolatos félelmeket emelik ki. Ebben nincs semmi új. Azonban most tényleges eseményekkel magyarázhatók ezek a félelmek és az árzuhanás, amit eredményeztek, legalábbis részben. Hétfőn az USA-ban és Kanadában a szabályozásért felelős hatóságok bejelentették a „Kripto-Tisztogatás Hadműveletet”, amelynek célpontjai a kripto-befektetési programok, különös tekintettel az ICO-kra. Habár a hadművelet nem érinti a kripto-fizetőeszközöket és a kripto-tőzsdéket, úgy tűnik, mégis érezhető némi félelem a piacon, amit ez a hír generálhatott.

A magyarázat fennmaradó része – ahogy legtöbbször – a piac volatilitását említi kiváltó okként.

Tehát nincs valódi vezető hír értékű információ a látóhatáron, viszont a fent említett kevésbé jelentős hírek is képesek érezhető mértékben befolyásolni a befektetői hozzáállást. A jó hír, hogy ugyanez a potenciál megvan a pozitív hírekben is, úgyhogy a kripto-piacnak mindössze pár bátorító tartalmú hírre van szüksége.

Mint például az alábbi friss hírek:

Pratik Makadiya arról számol be a btcmanager.com oldalon, hogy az Alpha Vend nevű digitális fizetőeszköz ATM szolgáltató üzembe helyezte Liverpool első Bitcoin ATM-ét. A Herman Vapes-i E-juice központban kihelyezett automata a város szívében várja az ügyfeleket. A Herman Vapes szóvivője elmondta: „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy az Alphavend minket választott helyszínül Liverpool első Bitcoin ATM-jéhez, és biztosak vagyunk, hogy óriási lesz az érdeklődés.”

A világ túloldalán, Argentínában pedig a Banco Masventas nevű bank bejelentette Facebook oldalán keresztül, hogy elindítja új programját, ami lehetővé fogja tenni az ügyfelei számára az országhatáron túli fizetéseket Bitcoin használatával. Nick Marinoff arról ír a bitcoinmagazine oldalán, hogy az intézmény a Latin-Amerikára specializálódott – 2014-ben alapított – Bitex tőzsdével kötött együttműködési megállapodást a programra, és céljuk, hogy felvegyék a versenyt a SWIFT-tel, azaz a globális bank-alapú hálózattal.

És ugyancsak fontos beszámolni arról, hogy Tom Lee, a Fundstrat társalapítója tegnap interjút adott a CNBC-nek. Arról kérdezték, hogy alábbhagyott-e az optimizmusa az utóbbi napok számait látva. Lee híres a Bitcoin jövőjét illető pozitív jóslatairól. Válaszában hangsúlyozta, hogy fenntartja a jóslatát, miszerint a Bitcoin el fogja érni a 25.000 dolláros árat. Zárjuk Lee szavaival a mai összefoglalónkat: „Meglehet, hogy nyomorúságos érzés a 8.000 dolláros Bitcoin árat látni, de ha az árfolyam elindul felfelé, napok leforgása alatt 25.000 dollár lesz egy Bitcoin.”

 

 

Source: https://cointelegraph.com/news/tom-lee-holds-to-25000-bitcoin-price-prediction-cites-three-supporting-factors

https://btcmanager.com/first-bitcoin-atm-installed-in-liverpool/

https://bitcoinmagazine.com/articles/argentinian-bank-allows-cross-border-payments-bitcoin/

Zsolt Balló