BTC DÍJAZÁSÚ PUZZLE

Oldj meg egy puzzle-t, nyerj 1 Bitcoin-t!

Ha egy rejtélyes feladvány kihívása önmagában nem elég izgalmas, dobjuk fel egy 1 Bitcoin-os nyereménnyel! 26 órával ezelőtt, a Cryptogreetings nevű Reddit felhasználó közzétett egy bejegyzést. Egy kép van a posztba ágyazva, és bárki, aki a képen látható rejtvényt megoldja, hozzá fog férni egy wallet-hez, amiben 1 BTC van.

Íme a link a reddit poszthoz:

https://old.reddit.com/r/Bitcoin/comments/8kk0pa/1_btc_is_hidden_in_this_puzzle_good_luck/?st=jheipcqt&sh=5b05c61e

Egy valódi rejtvény fanatikusnak elég a kihívás önmagában, mint motivációs tényező. Azonban egy 1 Bitcoin-os trófea jóval izgalmasabbá teszi a játékot és nyilvánvalóan megsokszorozza a játékosok számát. Ki ne szeretne nyerni 1 Bitcoin-t azzal, hogy kibogoz egy képbe rejtett kódolt üzenetet?

A hozzászólások elkezdtek özönleni… A kudarcot vallott erőfeszítésekről, többórás eredménytelen kutatásról szóló beszámolók alátámasztották, hogy biztosan nem egy egyperces feladványról van szó. Ennek ellenére egész biztos, hogy a komoly „vérdíj” még jó ideig sok felhasználót fog játékban tartani.

A kép megjelentetésekor a szerző nem tett közzé igazán használható útmutatást. Mindössze a kép jelent meg, és Cryptogreetings annyit tett hozzá, hogy a kincs valójában a szemünk előtt van. Később a játék szerzője egy másik hozzászólásban jelezte, hogy talán valamikor a jövőben közzétesz még tippeket.

„Jobban járok, ha a vesémet próbálom eladni 9.000 dollárért” – írta az egyik felhasználó, utalva a kihívás összetettségére.

Több mint ezer hozzászólás érkezett eddig. A felhasználók elméleteket posztolnak, a megoldáshoz vezető lehetséges utakat vitatják meg. Az egyik elmélet az, hogy a megoldás a tárca seed-je lesz. Mivel sok teljes szó látható a képen, sokan egyetértenek ezzel. Mások azt mondják, hogy a privát kulcsot kell kikódolni a képből. És van egy csoport, aki a színekben keresi a megoldást.

Természetesen nem ez az első és nem az utolsó kripto-díjazású feladvány.

Elképesztő, hogy a blokklánc technológia hatása elér olyan területekre is, mint a művészet, amelynek alapjában nem sok köze van a technikához. Jose Antonio Lanz írja bejegyzésében az ethereumworldnews.com oldalon: „A műalkotások ötvözése a Bitcoin díjazással annak a művésznek köszönhetően vált híressé, aki egy festményben látható rejtvény képét posztolta a twitteren évekkel ezelőtt.” A festmény egy 4,87 BTC-t rejtő feladvány volt. „Olyan nehéz volt, hogy csoportok, fórumok óriási közösségi összefogásával is három évbe telt kikódolni” – írja Lanz.

Az emberi kreativitás kétség kívül nem ismer határokat.

A Cryptogreetings feladványának több mint 24 óra elteltével még nincs nyertese, a díj még érintetlen, bárki megnyerheti, aki előáll a megoldással. Sok szerencsét!

 

 

Forrás: https://ethereumworldnews.com/solving-puzzle-prize-btc/

Zsolt Balló