TOP 4 KRIPTO TÁRCA

Mitől jó a legjobb négy?

Mindenki a legjobb helyen szeretné tudni a kripto befektetését, és ez alatt leginkább a biztonságot értjük. De vannak további fontos szempontok is. A bitcoinist.com készített egy összegzést, amiben bemutatja azt a 4 wallet-et, ami az ő értékelésük szerint a legjobb a piacon. Nézzük meg, hogy mi tesz egy kripto tárcát igazán jóvá.

 

NAGA WALLET

Sok felhasználó egyetért abban, hogy a NAGA WALLET kétségkívül a legjobb kripto tárca, leginkább azért, mert használatával minden – ami a kripto tárolást és kereskedést olyan bonyolulttá teszi – látványosan leegyszerűsödik.

A NAGA több mint 1.200 kripto-devizát támogat, és amitől rendkívüli, az a kripto-email tranzakció lehetősége. Ez az opció kiküszöböli a komplikált privát kulcsok szükségességét. A NAGA WALLET felhasználóknak lehetősége van arra, hogy egyszerűen egy előzőleg regisztrált e-mail címre kattintva fogadjanak vagy küldjenek kripto fizetőeszközöket.

Ezen felül a NAGA azzal is büszkélkedhet, hogy a legalacsonyabb költségekkel dolgozik, sőt, belső tranzakciók esetén a tranzakciós díj nulla.

A NAGA WALLET egy ICO csomópont is egyben. Ez azt jelenti, hogy a NAGA-n keresztül lehet a legegyszerűbben beszállni egy token értékesítésbe. Valós-idejű token árinformációkkal szolgál, azonnali tranzakciókat és egy beépített tőzsdét is kínál, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy belső tranzakció formájában váltsák kripto-devizáikat egy másik érmére mindössze néhány kattintással.

Mindezeket egybevetve egyszerűen nincs vetélytársa a NAGA WALLET-nek.

 

COINBASE

A bitcoinist.com a Coinbase-t teszi a második helyre a tárcák között.

A Coinbase legütősebb tulajdonsága a könnyű használat. A felhasználói felülete világos, még kezdők számára is. Bárki, akár nulla számítógépes tudással is tud a Coinbase-en kripto-devizákat vásárolni. Ezen felül ez az egyik legbiztonságosabb online tárca. A felhasználók USD letéteit az FDIC biztosítása garantálja. A 2-lépcsős azonosítás, a Google Authenticator hitelesítés és a nagyobb összegek trezorban tárolása mind növelik a Coinbase felhasználók biztonság érzetét.

Azonban az elérhető kripto-devizák skáláját tekintve – a kínált négy választási lehetőség miatt (Bitcoin, Ethereum, Litecoin és Bitcoin Cash) a Coinbase nem felel meg a komoly kripto kereskedők igényeinek.

 

GREENADDRESS

A GreenAddress egy robusztus privát wallet, amely egy csomó előnyös tulajdonsággal bír. A GreenAddress biztonságosan hozzáférhető bárhonnan, beleértve a nyilvános WiFi hálózatokat is, a „watch-only” bejelentkezési opciónak köszönhetően, amivel lehetőség van gyors egyenleg lekérdezésre és tranzakció ellenőrzésre. A hozzáféréshez egyetlen memória kifejezés szükséges, a GreenAddress azonnali tranzakciókat kínál, 2-lépcsős hitelesítés és az úgynevezett GreenAddress aláírás garantálja a biztonságot. Lehetőség van tranzakciós limit és további korlátok beállítására és mentési kulcs létrehozására.

Fontos továbbá, hogy a felhasználók bizalmas információi soha nem kerülnek továbbításra a GreenAddress szervereire, és ezek a felhasználó eszközein is csak titkosítással tárolhatók. A GreenAddress csak a szükséges minimum információkat tárolja. Diszkréció és adatkezelés szempontjából a GreenAddress egyértelműen kimagasló.

 

MYETHERWALLET

Nem mindenki engedheti meg magának – vagy egyszerűen nem akar annyit költeni -, hogy vegyen egy drága hardver tárcát.

A MyEtherWallet egy magas színvonalat képviselő papír-alapú tárca. Egyszerűen, online generálhatsz egy tárcát magadnak. A weboldal nem tárol privát információkat, és nem is továbbítják azokat. Azok számára, akiknél az első számú prioritás a biztonság és a privát adatok védelme, a MyEtherWallet letölthető tárcát is kínál, ami offline is futtatható.

Fontos megjegyezni, hogy a papír-alapú tárcák használata megkövetel bizonyos szintű kripto befektetői tapasztalatot, ezért a MyEtherWallet azoknak nem ajánlott, akik újak ezen a területen.

 

Bárhová mész, bárkit kérdezel, könnyen lehet, hogy más wallet-ek kerülnek a toplista élére, de ha tárca vásárlást tervezel, vagy azon gondolkozol, vajon a jelenleg használt tárcád jó választás volt-e, akkor a fenti összegzésből össze tudod állítani a legfontosabbnak ítélt szempontok, funkciók listáját, amik alapján eldöntheted, melyik kripto tárca a megfelelő választás számodra.

 

Forrás: http://bitcoinist.com/top-4-cryptocurrency-wallets/

Zsolt Balló