A BINANCE NYERESÉGESEBB MINT A DEUTSCHE BANK

A technológia térhódítása

2018 első negyedévében a Deutsche Bank, amely nem csak Németország legnagyobb bankja, de egyike Európa vezető pénzügyi intézményeinek, 146 millió dolláros nyereségről számolt be. Ugyanakkor a világ legnagyobb kripto tőzsdéje, a Binance az év első három hónapjában 200 millió dolláros profitot tudott felmutatni.

A Deutsche Bankot 148 évvel ezelőtt alapították. 147 évvel később a Binance még mindig nem létezett. Mindössze 8 hónappal ezelőtt hozták létre. És a negyedéves nyeresége meghaladta egy vezető európai bankét. A kripto-vállalkozásnak 200 alkalmazottja van, míg a német bank-óriás 100.000 embert foglalkoztat.

Changpeng Zhao, a Binance ügyvezető igazgatója ezt írta március 3-án:

„A Binance a világ legnagyobb kripto-deviza tőzsdéje. A létrejöttétől számított első három hónapban 7.500.000 amerikai dollár volt a nyeresége. A 2. negyedévben a profit elérte a 200.000.000 dollárt. A 3. negyedév még tart és további növekedést ígér. Az az ország, amelyiket a Binance elég vonzónak tart ahhoz, hogy egy fiókot nyisson ott, busás nyereségadó bevételre számíthat.”

Így aztán Máltán jelentős gazdasági eseményként könyvelhetik el a tényt, hogy a Binance Taiwan-ról nemrégiben oda helyezte át központját. Látva a Binance nyereségének exponenciális növekedését, elég nyilvánvaló, hogy Málta kormánya örömmel tárja ki az ország kapuit a kripto-iparág előtt.

Christian Sewing, a Deutsche Bank új vezérigazgatója elmondta, hogy a bank a következő időszakban néhány alapvetően fontos terület stabilizálására fog összpontosítani a diverzifikáció helyett. Ezeket az elképzeléseiket az alkalmazotti létszám masszív létszámleépítésével és egy 800 millió dolláros átszervezési költségvetéssel támogatják meg.

„A Deutsche Bank történelme mélyen Európában gyökerezik. Itt akarunk ügyfeleinknek globális pénzügyi szolgáltatásokat biztosítani. Erre fogunk döntően összpontosítani” – mondta Sewing a Reuters-nek.

Az egész kripto-piac összértéke 400 milliárd dollár körül van jelenleg. Ez kevesebb, mint az HSBC és a JPMorgan együttes piaci értéke. De amikor egy ilyen összehasonlítást teszünk, figyelembe kell vennünk a tényt, hogy a kripto-piac mindössze 2009 óta létezik. És 2009-ben valójában még csak a Bitcoin létezett. Csak 6 évvel később jelent meg az Ethereum és a tokenizált ökoszisztéma.

Ha egy 200 alkalmazottat foglalkoztató startup vállalkozás nyereség összehasonlításban képes egy olyan jelentős bank fölé emelkedni, mint a Deutsche Bank, akkor egyértelműen elmondható, hogy a kripto-piac szilárd és látványos növekedésről tett tanúbizonyságot eddigi történelmének első 10 évében.

Ha folytatódik az intézményi tőke beáramlása és fenntarthatónak bizonyul a digitális érmék iránti kereslet, akkor nem túlzás azt mondani, hogy a Binance-hez hasonló kripto-vállalkozások jelentősége fokozatosan növekedve felül fogja múlni a globális pénzügyi iparág jelenlegi legnagyobb szereplőinek jelentőségét a következő 10-20 évben.

 

 

Forrás: https://www.ccn.com/binance-surpassed-germanys-biggest-bank-deutsche-in-profitability/

Zsolt Balló