A BITCOIN 40-NAPOS REKORD ÉRTÉKEN

Mit tartogat a jövő?

A Bitcoin ára 40-napos rekord magasságot ért el, ahogy maga mögött hagyta a 9.200 dolláros értéket. Kemény tele volt a kripto piacnak, de az április elsejei 6.425 dolláros mélypont óta látványos emelkedést mutat be az első számú kripto-fizetőeszköz.

John Pfeffer, vállalkozó és befektető, aki a Sohn Investment Conference eseményén tartott beszédet, azt jósolta, hogy a Bitcoin könnyedén eléri majd a 90.000 dolláros értéket, sőt, ha bizonyos feltételek teljesülnek, akkor akár 700.000 dollárt is érhet majd 1 BTC.

Pfeffer elmondta a CNBC-nek, hogy: “Negatív forgatókönyv esetén az érték nullára is eshet. Az embereknek számolniuk kell ezzel is. De megvan az esélye, hogy sokkal többet érjen a Bitcoin, mint most. És a 90.000 dolláros ár az a szint, amit 1 BTC érne, ha a piaci összértéke elérné a magánkézben lévő aranykészlet összértékét, ami körülbelül 1,6 billió dollár – szemben a Bitcoin jelenlegi 150 milliárd dollár körüli összértékével. Ez egy becslés. Ebben van rizikó, amit én érdekesnek tartok, és hajlandó vagyok vállalni ezt a kockázatot.”

Elmagyarázta azt a forgatókönyv elképzelését is, ami ennél még optimistább: „A körülmények még jobb alakulása esetén még magasabb értékekről beszélhetünk. Ez akkor következhet be, ha a Bitcoin úgynevezett tartalékvalutává válik, ami azt jelenti, hogy az országok elkezdik tartalékként felhalmozni a Bitcoin-t. Ha ez bekövetkezik, többszázezer dollárt is elérhet 1 BTC értéke.”

Pfeffer elmondta, hogy annak a valószínűsége, hogy a Bitcoin többszázezer dolláros értéket érjen el, nyilván alacsonyabb, de benne van a pakliban.

Amikor megkérdezték tőle, hogy meglátása szerint mikorra reális, hogy a Bitcoin elérje a 90.000 dolláros értéket, elmondta, hogy ahogy ő látja, 2020-ra ez valósággá válhat.

Azt is hangsúlyozta, hogy a Bitcoin az „első életképes jelölt a világon az arany szerepének átvételére.”

Hozzátette: Az összeomlott fizetőeszközökkel küszködő fejlődő országokban nem csak az arany funkciójának átvételére, hanem a napi használatra is alkalmas fizetőeszköz lehet a Bitcoin.”

Sok elemző beszél annak a jelentőségéről, hogy egyre több intézményi befektető jelenik meg a kripto piacon. John Pfeffer is hangot ad a véleményének, hogy értékes lehetőséget lát abban, hogy a Bitcoin elérhetővé vált a nagy-volumenű befektetéseket kezelő intézmények számára is: „A 90.000-rel szerintem viszonylag alacsonyra tettük a lécet. Hiszen ez mindössze a jelenlegi érték körülbelül tízszerese. Jelenleg többnyire kisbefektetők rendelkeznek Bitcoin-nal. Azzal, hogy beszállnak a privát szektor intézményi befektetői, a jelenlegi árról indulva két év alatt elérhető a tízszeres érték.”

 

Forrás: https://www.express.co.uk/finance/city/950362/bitcoin-price-cash-news-usd-today-value-buy-cryptocurrency-news-latest-expert

Zsolt Balló