A „TRADING BOT”-OKRÓL II.

2 részes mini sorozat – 2. rész

Előző cikkünkben igyekeztünk megválaszolni a leggyakoribb és legfontosabb kérdéseket a trading bot-okról. Két részes mini sorozatunk második részében megnézzük közelebbről a legnépszerűbb, legismertebb és a legajánlottabb trading bot-okat.

 

A GEKKO egy ingyenes Bitcoin trading bot. Jó választás azoknak, akik járatlanok a kripto-piacon. A Gekko lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy alapvető kripto-kereskedési stratégiákkal dolgozzon. A program éles ár-adatokat használ, mutatókat kalkulál, éles megrendeléseket hajt végre és korábbi ár-adatok felhasználásával képes valós piaci mozgást szimulálni a kereskedési stratégiák hatékonyságának teszteléséhez.

 

A CRYPTOHOPPER egy felhő-alapú (non-stop) kripto trading bot, ami azt jelenti, hogy akkor is képes folytatni a kereskedést, ha a felhasználó számítógépe ki van kapcsolva. Lehetővé teszi a tapasztalatlan felhasználók számára, hogy robot-pilóta üzemmódra kapcsolják a programot, azaz hogy a program beállítsa magát olyan kereskedési stratégiák végrehajtására, amelyek megbízható harmadik féltől származnak.

Az első hónap kereskedése ingyenes, azután 19 és 90 dollár közötti havi előfizetési csomagokkal folytatható a Cryptohopper használata.

 

A HAASBOT az egyik legnépszerűbb kripto trading bot jelenleg. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző kereskedési mutatókat kombináljanak komplex kripto kereskedési stratégiák fejlesztéséhez. A Haasbot-ot támogatják a nagyobb Bitcoin tőzsdék. Leginkább haladó kereskedők számára ajánlott. Ez az előfizetési díjban is megmutatkozik: egy három-hónapos előfizetés díja 0,035 és 0,084 BTC között van.

 

A GUNBOT trading bot a beállítási lehetőségek széles skáláját kínálja, és úgy tervezték, hogy kezdők is boldoguljanak vele, és haladó kereskedők számára is ideális legyen. A fontosabb tőzsdék legtöbbjén használható. Hogy kezdők is választják-e, abban a döntő tényező leginkább az előfizetési díj, ami 0,026 és 0,16 BTC között mozog – a kiválasztott funkcióktól függően.

 

A ZENBOT egy másik ingyen letölthető trading bot. A Zenbot számos digitális érmét támogat. Valós-idejű stratégia-tesztelési opciót kínál. Érdekes módon, a Zenbot fejlesztői arra figyelmeztetik a felhasználókat, hogy ne használják a programot nagy volumenű kereskedési tőkével, mert egyes felhasználók veszteséges éles kereskedésről számoltak be, holott a tesztelés során nyereséget jelzett a kereskedési stratégiájuk.

 

A következő, egyedi lehetőségeket kínáló trading bot a CRYPTOTRADER. A CryptoTrader használatával a kereskedők kifejleszthetik saját kripto trading bot-jaikat. Ezen felül ez a felület egyfajta piac platformként is funkcionál, ahol a felhasználók eladhatják a kereskedési stratégiáikat, illetve megvehetik mások stratégiáit.

A CryptoTrader havi előfizetési díjai 0,0013 és 0,016 BTC között vannak.

 

Szeretnénk megismételni, amit aláhúztunk az első cikkünkben: Sokan azt gondolják, hogy a trading bot-ok egyfajta passzív bevételtermelő eszközök, de tulajdonképpen a trading bot-ok eszközök, amik a segítségedre lehetnek abban, hogy a kripto-piacon szerzett egyre növekvő tapasztalatodat, jártasságodat, tudásodat nyereségesen tudd kamatoztatni. Ez nem jelenti azt, hogy trading bot-ok használatával nem tudsz kereskedésből plusz jövedelemre szert tenni. De bevételre csak akkor számíthatsz, ha megfelelő tudással, stratégiával kereskedsz és folyamatosan figyelsz az általad használt program megfelelő beállításaira.

 

És fontos észben tartani, hogy – habár a kripto piac azzal kecsegtet, hogy gyorsabban nagyobb profitra tehetünk szert – minél magasabb a piac volatilitása, annál nagyobb a kereskedés kockázata. És ez igaz mind a trading bot-ok használatára, mind a „manuális” kereskedésre.

 

Forrás: https://bravenewcoin.com/news/cryptocurrency-trading-bots/

Zsolt Balló