MEGSZAKÍTJUK ADÁSUNKAT: A BITCOIN ÁRFOLYAMA FÜGGŐLEGESEN EMELKEDIK!

17% növekedés egy óra alatt

Meglepő mai fejlemény, örömmel néztünk utána, hogy mit tud a világsajtó.

Ránéztünk a radarunkra, hogy milyen háttér információ, magyarázat, vagy elemzői hozzászólás jelent meg erről a rendkívüli hírről, de egyelőre – egy információ kivételével – amit találtunk, az pusztán rövid híradás a Bitcoin értékének emelkedéséről, amit nagyon sokan nagyon vártak már.

 

A Bloomberg.com így ír róla:

„A Bitcoin a december óta eltelt időszak legnagyobb emelkedését mutatja be.”

A legnagyobb kripto-fizetőeszköz több mint 16%-ot ugrott, átszakítva a 7.000 és a 8.000 dolláros szintet is percek leforgása alatt.”

 

A Ccn.com ezt írja:

„A Bitcon ára függőleges ugrást mutat be 8.000 dollár fölé

A csütörtöki kereskedés szenzációja, hogy a Bitcoin ára kevesebb mint 6.900 dollárról 8.000 dollárra lőtt ki, ami áprilisra nézve egy új rekord érték. A (ccn.com) cikk megjelenése idején a Bitcoin ára továbbra is felfelé halad, és már 15%-os növekedésnél tart, amit kevesebb mint 45 perc alatt ért el.”

 

A CNBC így kommentálja a hírt:

„A Coinbase kereskedési adatai szerint a Bitcoin több mint 17%-ot erősödött egy csütörtöki hirtelen növekedés eredményeként és 8.000 dollár fölé emelkedett az értéke.

A Bitcoin árfolyam-csökkenésének egyik oka az adózással kapcsolatos eladások, ami az amerikai adóbevallási határidő közeledtével egyre jelentősebb hatást gyakorolt a BTC árára. Egyes kereskedők szerint a csütörtökön tapasztalt hirtelen növekedés az egyik jele annak, hogy ez a nyomás lekerül a kripto-piacról.”

 

Az egyetlen technikai háttérinformáció, amit eddig találtunk a Bitcoin mai 17%-os ugrásszerű értéknövekedése kapcsán, az Nick Kirk-től, a Cypher Capital nevű kripto-kereskedéssel foglalkozó cég fejlesztőjétől származik:

„A shortolások viszonylagos aránya az utóbbi időben egyre magasabb volt (coinvasion megjegyzés: azaz egyre többen tették arra a pénzüket, hogy a BTC értéke csökkenni fog). A vásárlási volumen ma hirtelen megugrott, aminek eredményeként a shortolások jó részét lezárták, ami további felhajtóerőként hatott a Bitcoin erősödéséhez.”

 

Az első számú kripto-fizetőeszközzel kapcsolatos fejleményekről hamarosan friss beszámolóval jelentkezünk!

 

Források:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-04-12/bitcoin-surges-after-breaking-through-7-000-barrier

https://www.ccn.com/newsflash-bitcoin-price-shoots-vertically-above-8000/

https://www.cnbc.com/2018/04/12/bitcoin-surges-10-percent-in-sudden-move-to-above-7500.html

Zsolt Balló