SOKKAL BIZTONSÁGOSABB MOST BELÉPNI A KRIPTO PIACRA

A CNBC interjúja Steve Bellotti-val

Ma került adásba az a CNBC interjú, amit a Digital Currency Holdings ügyvezetőjével, Steve Bellotti-val készítettek nemrégiben.

Cége, a Digital Currency Holdings Blokklánc/Kripto tőke kezelésre és tanácsadásra specializálódott. Steve Bellotti korábban az Australia New Zealand Banking Corporation (ANZ) vezérigazgatója volt több mint öt évig. Ugyancsak társalapítója a BlueSky Capital nevű cégnek, és – érdekes módon – a JP Morgan igazgatója is volt, de az még a ’80-as évek közepén történt.

A nyitó kérdés: „Innen hová vezet az út a digitális devizák számára?” A CNBC riportere hozzáteszi a kérdéshez, hogy alig néhány hónapja volt, hogy a Bitcoin 20.000 dollár körül szárnyalt, most pedig 8.000 dollár alatt van. Tehát a kérdés, hogy vajon most jött-e el a kripto-befektetések ideje, vagy folytatódik a kripto-devizák értékének csökkenése?

Bellotti így válaszol: „Nézze, úgy gondolom, hogy valószínűleg a korrekció utolsó 25%-ánál járunk jelenleg, tehát meglehet, hogy még bekövetkezik egy kismértékű árfolyam-csökkenés a következő hetek, hónapok folyamán. De mi alapvetően úgy látjuk, hogy a piac stabilizálódik.”

Hozzátette, hogy ő befektetőként tulajdonképpen hálás, hogy a piac elhagyta a tavaly év végi rekord magasságokat, mert – ahogy folytatja – befektetés időzítési szempontból nincs jobb lehetőség, mint a piaci ciklus korrekciós időszaka.

Bellotti szerint is előfordulhat, hogy ahol jelenleg tartanak a kripto árfolyamok, az még nem a korrekció vége. Viszont mostanában, amikor némileg kedvetlenül böngészünk a portálokon, valójában azt a kapaszkodót keressük a hírekben, amivel Bellotti válaszát zárja:

„Szerintem a korrekció alsó negyedénél járunk. Tehát, ha türelmes vagy, ha hagyod, hogy a tőkéd neked dolgozzon, akkor most sokkal nagyobb lehetőség van a kripto-piacon, mint Decemberben, karácsony előtt volt, amikor hihetetlenül felkapott cikknek számítottak a kripto-érmék és özönlöttek a kisbefektetők. Most, ahogy ez az eszméletlen lelkesedés alábbhagy, sokkal biztonságosabbá válik belépni a piacra.”

 

Forrás: https://www.cnbc.com/video/2018/03/28/cryptocurrency-market-much-safer-to-enter-into-today-ceo.html

Zsolt Balló