A TWITTER IGAZGATÓ BÍZIK A BITCOIN FÉNYES JÖVŐJÉBEN

Dorsey szerint a BTC 10 éven belül a világ egyetlen fizetőeszköze lesz

Mindig jó arról olvasni, hogy valaki, akit milliók követnek, azt állítja, hisz a Bitcoin-ban. Amikor az emberek azt hallják, hogy globális cégek és top brand-ek vezetői és alapítói a Bitcoin vagy más érmék mellett teszik le a voksukat, a kripto-fizetőeszközökbe vetett hitük tömegeket győz meg szerte a világon.

Köztudott, hogy a Bitcoin kevesebb mint egy évtized alatt világszerte elismertté és keresetté vált, és míg az elmúlt év elején még 1.000 dollárt sem ért egy Bitcoin, év végére elérte és meg is haladta a 19.000 dolláros szintet egy BTC értéke. De azt is jól tudjuk, hogy 2018 első három hónapja meglehetősen kalandosan alakult - és nem a legpozitívabb értelemben – a kripto-világban. Sok kripto-befektető elvesztette a hitét az utóbbi hónapokban.

A Twitter és a Square ügyvezető igazgatója, Jack Dorsey hite viszont töretlen. A nyilatkozataiból az derül ki, hogy egyértelműen bízik saját Bitcoin befektetésében. Ahogy a The Times-nak adott interjújában olvashatjuk, azt jósolja, hogy csak évek kérdése és a Bitcoin lesz az egyetlen fizetőeszköz, ami fennmarad.

Dorsey elismeri, a Bitcoin-ban „nincs meg minden egyelőre ahhoz, hogy hatékony fizetőeszközzé váljon”. Szerinte „lassú és költséges, de ahogy egyre több ember rendelkezik Bitcoin-nal, ezek megoldódnak.”

Határozottan fogalmaz az első számú érmébe vetett bizalmáról: „A világon végül egyetlen fizetőeszköz marad fenn /…/ Én személy szerint úgy hiszem, hogy ez a Bitcoin lesz… valószínűleg tíz év kell hozzá, de meglehet, hogy gyorsabb lesz a folyamat.”

Dorsey legutóbbi lépései is alátámasztják a nyilatkozatait. Egyre jelentősebb szerepet vállal a kripto-iparág fejlesztésében. Február 1-én beszámoltunk arról, hogy másik cége, a Square kiadott egy frissítést, amellyel a mobil fizetési alkalmazásukat használva lehetőség van Bitcoin vásárlása és eladása a legtöbb USA államban. Emellett Dorsey ugyancsak aktívan részt vesz egy Lightning Labs start-up projektben, amelyiknek az a célja, hogy a Bitcoin tranzakciókat hatékonyabbá tegye.

A kripto piac elemzői is egyre optimistábbak és sokuk arról beszél - bíztatva a kétkedő és várakozó kripto-befektetőket-, hogy egy új piaci ciklus küszöbén állunk.

 

Forrás: https://www.shortlist.com/tech/twitter-boss-jack-dorsey-thinks-bitcoin-will-become-the-worlds-only-currency-in-10-years/350844

Zsolt Balló