A COINBASE KEZET FOGOTT A BARCLAYS BANKKAL

A Bitcoin tőzsde megállapodása a brit bankkal

A Barclays jóváhagyta egy Bitcoin tőzsde ügyfélkérelmét. Egyszerű hírként hangozhat, de a Nagy-Britanniai kripto-tőzsde használatra nézve ennek a hírnek jelentős hatása lehet.

A San Francisco-i székhelyű Coinbase – a Barclays bankkal kötött megállapodása értelmében – most már jogosult arra, hogy Barclays számlát nyisson.

A Coinbase ügyfelei – a tőzsde szóvivője szerint – egyértelműen érezni fogják a különbséget, amit ez az egyezség jelent: könnyebb lesz a letétek elhelyezése, illetve a kiutalás a Coinbase számlákról. Eddig a brit ügyfeleknek euróra váltva kellett a fontjaikat egy észtországi bank számlájára utalniuk. Mostantól viszont az Egyesült Királyságban élő ügyfelek belföldi tranzakció formájában, fontban bonyolíthatják a Coinbase-es pénzmozgásaikat, ami idő és költség szempontból is megtakarítást jelent számukra.

Robert Johnson a cryptodaily.co.uk oldalon így ír erről: „A globális bankok, mint a Barclays, eddig vonakodtak olyan cégekkel üzletelni, amelyek Bitcoin-t kezelnek, főként az iparág jövőbeli szabályozásának bizonytalansága és biztonsági szempontok miatt.”

A Coinbase szóvivője úgy nyilatkozott, hogy nem volt könnyű megállapodni a Barclays bankkal. A brit bank alaposan megvizsgálta, hogy a Coinbase-nél minden folyamat helyén van-e a rendszerben ahhoz, hogy ne legyen lehetőség pénzmosásra a kripto-tőzsdén keresztül.

Ez az első kripto-deviza megállapodás egy kripto-tőzsde és egy brit bank között. A javuló felhasználói élmény egyértelműen pozitív hatással lesz a Coinbase népszerűségére az Egyesült Királyságban.

 

Forrás: https://cryptodaily.co.uk/2018/03/bitcoin-exchange-coinbase-strikes-deal-with-barclays-for-uk-transactions/

Zsolt Balló