SQUARE CASH ALKALMAZÁS BITCOIN ADÁS/VÉTEL FUNKCIÓVAL

Jó hír, bár egyelőre csak amerikai felhasználóknak

A mobil fizetésekre specializálódott Square-nek megvan a saját alkalmazása, a Square Cash App. Pillanatnyilag csak amerikai felhasználók számára elérhető. Az app fiat valuta küldésére és fogadására szolgált eddig. A cég kiadta legújabb app frissítését, amely lehetővé teszi a Bitcoin (BTC) adásvételt a legtöbb felhasználója számára. Habár az alkalmazás nem elérhető USA-n kívüli felhasználóknak, de a hír maga és a trend, amelyet képvisel, komoly jelentőséggel bír.

Jack Dorsey, a Square (és a Twitter) ügyvezető igazgatója a Twitter-en tette közzé a hírt január 31-én:

„@jack: Az azonnali Bitcoin vásárlás (és eladás, ha nem akarod tartani a Bitcoin-odat) most már elérhető a legtöbb Cash App vásárlónak. Azért támogatjuk a Bitcoin-t, mert egy hosszútávú útnak látjuk, amely a pénzügyek kezelhetőségét fogja egy új szintre emelni mindenki számára. Ez csak egy kis lépés azon az úton.”

Dorsey hozzáteszi:

“Ezt is elkészítettük: https://cash.me/bitcoin

A belinkelt videó pedig nem más, mint egy egyszerűsített Bitcoin történet a használatáról és hogy mihez kezdhetsz vele. Természetesen a videó üzenete:

„Készen állsz, hogy megvedd az első Bitcoin-odat? A Cash App a legkönnyebb útja, hogy pénzt küldj vagy fogadj a barátaiddal és a családoddal. És most ugyanolyan könnyűvé tettük azt is, hogy BTC-t vásárolj vagy adj el közvetlenül a Cash App egyenlegedet használva. A többi alkalmazással ellentétben a legtöbb vételi és eladási tranzakciónk másodpercek alatt történik.”

Annak köszönhetően, hogy a Square mobil szolgáltatásai közé bekerült a BTC adás-vétel, minden kereskedő, aki a Square fizetési rendszerét használja, potenciálisan alkalmas lesz majd Bitcoin elfogadására fizetőeszközként.

A cég azt mondja, hogy nem fog plusz tranzakciós díjakat felszámolni BTC vásárlás és eladás esetén, ha valaki a Cash App-et használja. A Square weboldal információi szerint a felhasználók maximum 10.000 dollár értékben vásárolhatnak Bitcoin-t hetente, eladással kapcsolatban viszont nincsen korlát.

A Square még 2017. novemberében bejelentette a terveit, hogy hamarosan jelentkezik egy BTC kereskedési funkcióval, ami 3 millió ügyfél számára lesz elérhető. A bejelentést követően a cég részvényeinek összértéke öt nap alatt 1 milliárd dollárral növekedett. Úgy tűnik, hogy mindenki üdvözli az ilyen fejlesztésekről szóló híreket.

 

Forrás: https://www.facebook.com/CryptoCurrencyBlockChainTechnology

Zsolt Balló