BTC ETF ELHALASZTVA

Ismét, de …

Számos kripto ETF javaslatot utasítottak el idén. Elmondható, hogy az SEC a kripto-iparág folyamatos ostroma alatt áll. Szót érdemlő siker nélkül egyelőre.

Az SEC úgy határozott, hogy a Winklevoss testvérek által előterjesztett újabb ETF javaslatot is elveti.

Három nappal ezelőtt, december 5-én tartották Washington D.C.-ben a The Digital Asset Investment Forum elnevezésű eseményt. Az SEC képviseletében jelenlévő Hester Pierce, akit „Crypto Mom”-ként, azaz „Kripto Mami”-ként is emlegetnek a kripto közösségben, nézeteiről beszélt a vele készült interjúban.

Pierce - aki azért kapta „Crypto Mom” becenevét, mert az SEC döntéseivel szembe fordulva, kripto-pártiként áll ki az ETF javaslatok mellett - elmondta, hogy nem kérdés, hogy egy BTC vagy más kripto ETF valósággá fog előbb utóbb válni, azonban a „mikor”-t lehetetlen megjósolni.

Pierce nyíltan támogatja a kripto ETF-eket és minden tőle telhetőt megtesz, hogy kollégáit rábírja, hogy változtassanak a nézeteiken és egy kicsit nyitottabbak legyenek. Úgy hiszi, sikerrel fog járni, de most, hogy az év vége mindössze három hétre van, valószínűleg nem elhamarkodott azt mondani, hogy 2018 nem az az év lesz, ami ebben a tekintetben mérföldkövet jelent majd.

Pierce szerint az SEC tisztán látja, hogy jelentős az intézményi érdeklődés a Bitcoin felé. Hozzátette:

„Szerintem bátorítanunk kell a kripto iparág intézményesítését. A kripto-érdekeltek körében ez nem feltétlenül népszerű nézet, de úgy gondolom, hogy az intézményi befektetők részt akarnak ebből az iparágból” – és ez mind a nagy-, mind a kis-befektetőkre nézve pozitív hatással lesz.

A megfelelő szintű szabályozás kulcsfontosságú tényező abban, hogy a kripto szféra elfogadottá váljon az SEC számára. Még Hester Pierce is egyetért azzal, hogy akik részt akarnak ebből a befektetési formából, azoknak szigorúan be kell tartaniuk a kialakított szabályozás rendelkezéseit. Azonban tart attól, hogy ha szükségtelenül magas szigorral alakítják ki a kripto iparág szabályozását, az az útját állhatja az új, innovatív elképzelések megvalósításának.

„Szeretném azt elérni, hogy az innováció felé kitáruljanak a kapuk, és ne szorongassa azt a szabályozás” – tette hozzá.

Hester Pierce egyszerű tanácsot adott. Azt javasolja, hogy ne tartsuk vissza a lélegzetünket egy Bitcoin ETF-re várva. Így foglalta össze a lényeget:

„Egyértelműen lehetséges [hogy zöld utat kapjon egy Bitcoin ETF, viszont] ugyanúgy meglehet, hogy 20 évbe telik majd, mint az, hogy holnap történik meg. Hosszú időbe telhet, hogy az SEC jóváhagyjon egy ETF előterjesztést.”

 

Forrás: https://cointelegraph.com/news/dont-hold-your-breath-waiting-for-bitcoin-etf-says-sec-crypto-mom

Zsolt Balló