BTC: $14,800?

Tom Lee a valós kripto értékről beszél

Tom Lee, a Fundstrat alapítója úgy hiszi, hogy a Bitcoin jelenlegi 3.300 dollár körüli ára nem tükrözi valós értékét, mert a piaci értéke valójában 13.800 és 14.800 dollár között van. Kalkulációjában figyelembe vette az aktív tárca címeket, a számlánkénti használatot és a kínálati adatokat.

„A valós érték jelentősen magasabb, mint a jelenlegi piaci ár” – írta Lee. „Valójában, ha visszafelé végezzük el a kalkulációt, a jelenlegi piaci árak akkor lennének reálisak, ha 17 milliót tárca lenne a tényleges 50 millió helyett”.

A CCN.com hozzáteszi: „[Lee] arról is meg van bizonyosodva, hogy a Bitcoin értéke könnyedén elérheti a 150.000 dollárt is, ha a BTC tárcák száma eléri a Visa számla-tulajdonosok számának 7%-át.” Jelenleg 4 és fél milliárd a Visa számla-tulajdonosok száma.

Lee azt jósolja, hogy az intézményi áttörés 2019 elején lesz. Úgy hiszi, hogy ekkor történik majd az intézményi befektetők jelentős mértékű belépése a kripto piacra.

A CCN.com háttérinformációja: „Az intézményi befektetések platformjaként – a tervek szerint 2019. január 24-én – indulnak a Bakkt Bitcoin határidős ügyletei.” A Bakkt egyfajta garanciát is fog jelenteni azáltal, hogy útját állja majd a piaci manipulációnak és a csalásoknak.

Ugyancsak 2019 első negyedévében tervezi a Nasdaq is elindítani a BTC határidős ügyletek elindítását. Ha a világ második legnagyobb tőzsdéje egy ilyen lépést teszi, ez igen erős követendő példa lehet a többi tőzsde számára.

Roger Ver osztja Lee optimizmusát. Ver úgy ítéli meg, hogy a kripto támadási kísérletek megnövekedett száma is egy pozitív jel. Úgy véli, hogy a tény, hogy a kripto hacker-ek ilyen aktívak, arra utal, hogy a Bitcoin értékes. Ver szerint: „Ha nem érne semmit, a hacker-ek nem fecsérelnék az idejüket rá”.

Azok kedvéért, akiknek megtört az utóbbi időben a hite a digitális érmékben, hadd zárjuk a cikket néhány híres idézettel olyan találmányok kapcsán, amiknek nem jósoltak nagy jövőt, és amik később forradalmasították a világot:

„Nem indokolható, hogy bárki miért akarna egy számítógépet az otthonában.” – Ken Olsen, számítógépes úttörő.

„Az Apple már halott.” - Nathan Myhrvold, korábbi Microsoft műszaki vezérigazgató, 1997.

„A repülőgépek érdekes játékok, de nincs hadászati értékük.” - Ferdinand Foch, francia tábornok.

“Az [online] vásárlás – bár megvalósítható, de – meg fog bukni.” - Time magazin, 2000.

 

Forrás: https://www.ccn.com/bitcoins-fair-market-price-is-14800-says-cryptocurrency-bull-tom-lee/

Zsolt Balló