AZ XRP FELEMELKEDÉSE

Mi miért történik?

Szeptember 18-án a Ripple (XRP) még 0,27 dolláron állt. Semmi érdekes nem történt akkoriban az XRP grafikonján. Aztán váratlanul elindult felfelé a Ripple értéke. Mindössze 4 nap leforgása alatt 2,5-szeresére emelkedett és elérte a 0,69 dollárt. Azóta volt némi korrekció, de a Ripple értéke még mindig kétszer olyan magasan van jelenleg, mint két és fél héttel ezelőtt.

A kripto piac más területein nem volt hasonlóan kiugró esemény, ezért a figyelem és a reflektorfény többnyire a Ripple-re szegeződik.

A szárnyalásnak úgy tűnik még nincs vége. A kritikusok szerint egy egy pump&dump, és figyelmeztetnek mindenkit, hogy legyen óvatos, hogy beszáll-e. Hogy van-e manipuláció a háttérben? Senki sem tudja. De a Ripple-nek sikerült kivívnia mindenki figyelmét. Az XRP befektetők azt kalkulálják, hogy mekkora lesz vajon az évvégi hozam – remélve, hogy a Ripple folytatja felemelkedését.

Szakértők között és a sajtóban is gyakori beszédtéma az utóbbi időben, hogy nagy pénzintézetek mérlegelik komolyan a Ripple-t, mint megoldást, amely gyorsabb és olcsóbb tranzakciókhoz vezet. Ezek a pénzintézetek választhatnának más kripto-fizetőeszközt is, mint például a Stellar (XLM). Nyilvánvaló, hogy miért szavaznak az XRP-re: a legtöbb kripto-fizetőeszköz a bankok ellen van, azonban a Ripple küldetése a bankok erősítése. Tehát, ha a bankok fel akarják venni a harcot a kripto szférával és ugyanakkor lépést akarnak tartani a következő generációs pénzügyi technológiákkal, akkor a legjobb döntés, ha a fejlesztéseiket a Ripple-re építik.

A Cryptodaily.co.uk megvizsgálta a helyzet hátterét és így ír az XRP körüli kérdésekről:

„Azok közülünk, akik már hosszú ideje figyelik a kripto világot, észrevehették, hogy nem ez az első alkalom, hogy a Ripple a maga útját járja. A múltban felmerült már, hogy a Ripple leválhat a Bitcoin dominanciájáról. És ez nem is meglepő, mert a kripto közösség nem úgy kezelte a Ripple-t a többi érmével egyenlőként. Például a Coinbase a mai napig nem vette fel az elérhető kripto-fizetőeszközök közé, annak ellenére, hogy nagy az érdeklődés az XRP iránt. A Ripple befektetők akkor voltak különösen felháborodva, amikor a Coinbase a Ripple helyett az Ethereum Classic (ETC) mellé állt. Világos, hogy nem is tervezik felvenni a Ripple-t a jövőben sem. És az is megtörtént, hogy a Coinmarketcap bejelentés nélkül levett egy XRP érme-párt a listájáról, ami azt a hamis benyomást keltette a befektetőkben, hogy az XRP/USD értéke meredeken bezuhant.”

Hamar nyilvánvalóvá vált, hogy pl. a Coinmarketcap megmozdulása szándékos volt, és az XRP befektetők tervezték is, hogy pert indítanak a sportszerűtlen lépés miatt. De mivel nem volt érvényben olyan szabályozás, ami tiltott volna ilyen manipulatív lépéseket, jogilag semmit nem lehetett tenni.

De a lényeg nem is ez, hanem az, hogy a kripto közösség látszólag nem fogadja el egyenrangú érmeként az XRP-t. Ahogy a Cryptodaily.co.uk zárja elemzését:

„A Ripple-nek (XRP) nincsenek túl rózsás kilátásai ha a Bitcoin (BTC) árnyékában marad, de a jelenlegi helyzet hamarosan változhat, ha a Ripple leválik a Bitcoin-ról”.

És ez jelentősen átformálhatja a kripto szféra és a hagyományos pénzintézetek közötti jelenlegi kapcsolatot. Érdemes lesz szemmel tartani a Ripple-t…

 

Forrás: https://cryptodaily.co.uk/2018/10/ripple-xrp-might-decouple-from-bitcoin-btc/

Zsolt Balló