AZ UTOLSÓ LEVÉL A WAVECREST-TŐL

A WaveCrest által kibocsátott kártyák szolgáltatásainak megszűnése

2018. január 5-ei hatállyal a VISA felfüggesztette kapcsolatát a WaveCrest-tel. Azok a VISA kártyák, amelyeket a WaveCrest bocsátott ki - közöttük a Xapo VISA kártyával, amit mi magunk is használtunk és ajánlottunk egy korábbi cikkünkben - nem használhatók január 5-től.

Január 5-ei cikkünkben közzétettük a Xapo hivatalos állásfoglalását, amely összegezte a kialakult helyzetet és tisztázta a legfontosabb információkat a Xapo felhasználók számára.

Január 24-én a WaveCrest küldött egy levelet az összes kártyabirtokosnak az alábbi tárggyal: „Closure of your WaveCrest issued MasterCard prepaid card”, azaz „Az WaveCrest által kibocsátott Mastercard kártya szolgáltatásainak megszűnése”. A levél az alábbiakról tájékoztatja a kártyatulajdonosokat:

 

“Tisztelt Kártyatulajdonos!

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy 2018. február 27-től az Ön MyChoice Debit kártyájának szolgáltatása megszűnik.

Ezért javasoljuk, hogy a fenti dátum előtt használja fel vagy távolítsa el a kártyáján lévő egyenlegét. Mostantól befizetésre nincs lehetőség, éppen annak elkerülése végett, hogy a kártyáján pozitív egyenleg maradjon a lejárat idején. A kártyabirtokosi szerződéssel összhangban Ön 2018. február 27. után is kérheti, hogy a teljes fennálló egyenlegét kifizessük.

A még nem aktivált kártyákat aktiválni kell ahhoz, hogy a kifizetésre jogosulttá váljon. Fontos, hogy a számláján maradó egyenlegre a fenti dátum után is a kártyabirtokosi szerződésben foglaltak vonatkoznak.

Ugyancsak fontos információ, hogy új napi ATM limiteket állítottunk be: SEPA régión belüli tranzakciókra EUR 1000, USD 1000, GBP 800; SEPA régión kívüli tranzakciókra EUR 500, USD 500, GBP 400.

Elnézést kérünk az okozott kellemetlenségekért. Ha bármi kérdése van, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a support15@mychoicecorporate.com e-mail címen.

Üdvözlettel:

WaveCrest”

 

Hogy mindez a WaveCrest hibája volt-e vagy sem, vajon a VISA ráébredt-e, hogy mekkora fenyegetést jelentenek a hagyományos bankrendszerre a kripto-kompatibilis kártyák, vagy másról van szó – nem tudjuk. Talán egy napon kiderül majd.

Amint hallottunk a VISA január 5-ei döntéséről, elkezdtük a kutatásunkat alternatív megoldásokat keresve. Ahogy eddig tettük, ezután is publikáljuk az eredményeinket itt, a coinvasion.com-on, ahogy a facebook oldalunkon is.

Zsolt Balló