A „HAGYOMÁNYOS” ÉV-ELEJI MÉLYPONT

CHEAP STD.PNG

Diszkont árak, de már nem sokáig

A kripto deviza piacon megvolt a második „diszkont” nap tegnap (január 17-én).

A szakértők nincsenek meglepve. Ez nem valami olyasmi, amire eddig nem volt példa. Épp ellenkezőleg. Megjósolható volt, hogy január közepén be fog következni.

A Bitcoin értéke 10.000 dollár alá esett szerdán, az Ethereum árfolyama 900 dollár alá csökkent, és a piaci kapitalizáció is 417 milliárdos mélypontra esett.

Utánanéztünk az elmúlt három év számaiban, hogy mit értenek az év-eleji megjósolható mélypont alatt.

2015-ben a mélypont január 15-én volt.

2016-ban ez a hirtelen átmeneti visszaesés január 16-án következett be.

Tavaly pedig január 12-ére esett az év-eleji mélypont.

Az idei év sem törte meg a hagyományt.

Kétféleképpen tekinthetünk erre a mélypontra a piacon. Vagy hagyjuk, hogy eluralkodjon rajtunk a pánik annak kapcsán, hogy mi történik – és ha a médiára hagyatkozunk és elolvassuk a „Kidurrant a Bitcoin buborék?” kezdetű cikkeket, akkor nem nehéz bepánikolni. Vagy megőrizzük a nyugalmunkat és kihozzuk a legtöbbet a „diszkont” árakból, észrevéve a szokatlanul alacsony árfolyamokban rejlő befektetési lehetőséget.

Meglepő módon a CNBC – ahelyett, hogy beállt volna a sorba és valamiféle kripto-buborékról adott volna hírt – pozitív hangvételű cikket jelentetett meg kedden, amelyben azt magyarázza meg, hogy a Bitcoin szkeptikusok tévedtek, amikor arról beszéltek, hogy a Bitcoin-nak nincs valódi értéke.

„Sokan úgy vélik, hogy a Bitcoin egy buborék, azt állítva, hogy nincs értéke. De ha ésszerűen gondolkozunk, látjuk, hogy ez egyszerűen nem igaz.” – áll a CNBC cikkében.

Most csütörtök reggel van, január 18. A piaci kapitalizáció értéke 60 milliárd dollárral, azaz csaknem 15%-kal növekedett az elmúlt 24 órában. Ahogy magunk mögött hagyjuk az év-eleji mélypontot, az árak, csak úgy mint tavaly és egy évvel korábban, elkezdtek újra emelkedni.

 

Forrás: https://cointelegraph.com/news/get-em-while-theyre-cheap-two-day-crypto-market-slump-offers-steep-discounts

 

 

Zsolt Balló