A TELJES BITCOIN KÉSZLET 20%-A MARADT

80 % már kibányászva

Január közepére a Bitcoin egy mérföldkőhöz ért. Egy történelmi pillanathoz, amikor a forgalomban lévő Bitcoin volumen elérte a teljes kibányászható mennyiség 80%-át. 16,8 millió Bitcoin már a piacon van a teljes 21 milliós készletből, ami azt jelenti, hogy 4,2 millió Bitcoin vár még kibányászásra.

Nem minden kripto érme bányászható. A Bitcoin-nal ellentétben sok más érme esetében a teljes készlet már az első naptól elérhető és nincs szükség további érmék bányászatára. Az ismertebb érmék közül ilyen például a Ripple, az IOTA, a NEM, a NEO, a Qtum, az Omisego és az EOS.

Kripto deviza piaci szempontból a Bitcoin 21 milliós teljes készlete viszonylag alacsonynak tekinthető.

A hasonló nevű Bytecoin teljes érmeszáma például csaknem 184 és fél milliárd. A Ripple érmék teljes száma 100 milliárd. 10 olyan kripto fizetőeszköz van, aminek a maximális elérhető vagy kibányászható mennyisége 1 milliárd körül vagy a fölött van.

Ezeknek csak töredéke a Bitcoin 21 milliós készlete. Ahogy a még ki nem bányászott érmék száma csökken, a fennmaradó Bitcoin-ok egyre értékesebbé válnak. Minél több érme kerül kibányászásra, annál inkább „hiánycikké” válik a Bitcoin a piacon.

Ahogy egyre kevesebb érme elérhető, egyre nő a relatív kereslet, ami az első számú kripto devizát egyre értékesebbé teszi.

Amikor mind a 21 millió Bitcoin gazdára talál, nagyon nehéz lesz Bitcoin-hoz jutni, ami további érték-növekedést eredményez.

Mit gondolsz, a világon hány ember szeretne magáénak egyet a 21 millió Bitcoin-ból? Mennyire lesz értékes a Bitcoin-od, amikor az utolsó érmét is kibányászták és emberek százmilliói akarnak majd egyet?

 

Forrás: https://cointelegraph.com/news/80-of-all-bitcoins-already-mined-only-42-million-coins-left-until-supply-cap

Zsolt Balló