A 2018-AS ÉV MEGMUTATJA A BITCOIN VALÓDI EREJÉT

Roger McNamee CNBC interjúja

Roger McNamee, a Facebook első befektetői között számon tartott amerikai üzletember úgy hiszi, 2018 lesz az az év, amely lerántja a leplet a Bitcoin-ban rejlő tényleges lehetőségekről. A CNBC december 28-ai interjújában elmondja, véleménye szerint a Bitcoin értékének idei jelentős emelkedése többnyire spekuláció eredménye, hozzátéve, hogy a következő év sokkal többet el fog árulni majd az első számú kripto deviza valódi értékéről.

McNamee szerint a Bitcoin-ban ott van a lehetőség, hogy még több tőkét vonzzon, mint amennyit már eddig is vonzott, ami azt jelentheti, hogy a Bitcoin a globális pénzügyi piac egyik legfontosabb alkotóelemévé fog válni.

„Amekkora aktivitás tapasztalható … a kripto-befektetések körül, megtörténhet, hogy a Bitcoin a pénzügyi piac hosszútávú részévé válhat … A nagy dolog 2018-ban az lesz szerintem, hogy ki fog derülni, ez valóban így lesz-e vagy nem.”

Egy héttel ezelőtt az egész kripto-piac jelentős visszaesést mutatott. Ezt gyors javulás követte, de az elmúlt hét nap során a kripto-piac megmutatta, milyen is az a hírhedt volatilitás, ami ezt a piacot jellemzi.

McNamee azt mondja, hogy a volatilitás megmarad:

„Lesznek nagy kilengések felfelé és vélhetően lefelé is. És az egész éves érték-grafikon sokat elárul majd a Bitcoin hosszútávú szerepéről. Bárhogy is lesz, azzal nem érünk még a történet végére szerintem.”

Más elemzők is rendkívüli volatilitást jósolnak. Ronnie Moan, ismert tőzsde elemző úgy gondolja, a Bitcoin egészen $28.000-ig is emelkedhet jövőre, míg Dr. Julian Hosp, a TenX társ-alapítója szerint az ár mindkét irányban drámaian elmozdulhat. Ő úgy érzi, a Bitcoin ára leeshet 5.000 dollárra, de elérheti a 60.000 dolláros csúcsot is jövőre.

Hamarosan meglátjuk, mit hoz az új év.

Forrás: https://cointelegraph.com/news/2018-will-determine-bitcoins-long-term-role-says-early-facebook-investor-mcnamee

Zsolt Balló