20 ÉVE 2 EMBER MEGJÓSOLTA A KRIPTO FIZETŐESZKÖZÖKET

Egy 1997-es könyv a kriptoDEVIZák megjelenéséről

1997-ben a Simon & Schuster kiadta a “The Sovereign Individual: Mastering the Transition to the Information Age (TSI)” című könyvet (ami magyarul körülbelül annyit tesz, hogy “„A független egyén: Hogyan lépj át az Információ Korába”). A könyvet James Dale Davidson és Lord William Rees-Mogg írta. Művük egy érdekes koncepción alapul: egy történelem könyv, amely a közelgő jövőt taglalja. A szerzők azt írják 1997-ben, hogy az Információ Korának egy forradalmat kell hoznia a pénz jellegét tekintve.

“Amint a cyber-kereskedelem elkezdődik, elkerülhetetlenül cyber-pénzhez fog vezetni. A pénznek ez az új formája visszarendezi az erőviszonyokat, csökkentve a világ nemzetállamainak hatalmát abban, hogy lehetetlenné tegyék, hogy bárki Független Egyénné tudjon válni. Ennek a változásnak a döntő része annak lesz köszönhető, hogy az Informatikai Technológia véget vet annak, hogy az államok az infláción keresztül csökkentsék az egyéni vagyon értékét” – írják a szerzők.

A jóslatuk lélegzet-elállítóan pontos: ”Hamarosan a világhálón fogsz fizetni cyber készpénzzel, szinte bármilyen tranzakcióról legyen szó, és a fizetés a tranzakció pillanatában teljesülni fog. Ez az új, digitalis pénzforma lesz a cyber-kereskedelem kulcsa. Többszáz-számjegyű prímszámok kódolt sorozatából fog állni. Egyedi, névtelen és ellenőrizhető lesz. A legnagyobb összegű tranzakciók végrehajtására és a legkisebb töredék-érték kifejezésére is alkalmas lesz. Egy határtalan, sokezer-milliárd-dolláros piac fizetőeszköze lesz” – jósolták.

A két író Lord William Rees-Mogg, egy igaz Brit nemes, és James Dale Davidson, aki jóslatairól vált híressé. Újra meg újra figyelmeztette az amerikai társadalmat, hogy az USA gazdasága közeledik egy katasztrófához. 2008-ban – ahogy mind jól tudjuk – ez a jóslata beigazolódott.

Így foglalják össze a könyvükben leírt történelmi pénzügyi fordulópont elkerülhetetlen következményét:

„Az Információ Korának új digitális pénze vissza fogja adni a pénzmozgások fölötti irányítást a pénz birtokosainak, azaz az egyéneknek, ezzel kivéve az irányítást a pénzt felelőtlenül szóró nemzetállamok kezéből."

Üdvözlünk Lord William Rees-Mogg és James Dale Davidson Információs Korában!

Forrás: https://news.bitcoin.com/twenty-years-ago-two-men-predicted-bitcoin/

 

Zsolt Balló