A NEWSBTC.COM TECHNIKAI ÁRELEMZÉSE A BITCOIN-RÓL

2017.12.20: Jelentős korrekció folyamatban…

A NewsBTC.com épp most publikálta a technikai magyarázatát azzal kapcsolatban, ami a Bitcoin érték grafikonján történik.

Egy rövid összegzéssel kezdődik az elemzés: “A Bitcoin ára egy klasszikus korrekciót mutat egy korábbi ellenállási szintre, hogy egy újabb vásárlási lendületre kapjon a meredek emelkedés folytatásához.”

A Bitcoin lendülete érezhetően lelassult, ahogy az értéke megközelítette a 20.000 dollárt. Tőzsde technikai szempontból ez a jelenség gyakran eredményez egy mérséklődést az árban. A mérséklődésnek az a magyarázata, hogy szükség van rá. Ugyanis így sikerül újabb vásárlókat vonzani, ami szilárd alapot biztosíthat egy újabb elrugaszkodáshoz.

Ha körülnézünk a piaci tényezők között, találunk olyan jelentős eseményeket, amik ugyancsak magyarázhatják a Bitcoin értékének korrekcióját:

  • A Bitcoin határidős ügyletek megjelenése a hét elején egyfajta pillanatnyi eufóriát eredményezett, ami most már alábbhagyott.
  • Egyes piaci szereplők a figyelmüket más befektetési eszközök felé fordították, mint például az amerikai értékpapírok, amelyek ugyancsak új rekord-értékeket értek el.
  • Az adóreform szavazás hatása is érezhető abban, hogy a befektetők újra érdeklődést mutatnak az amerikai részvény tőzsde iránt.
  • És a Bitcoin Cash-nek is van némi része a jelenlegi Bitcoin érték korrekcióban. A Bitcoin Cash értéke éles emelkedésbe kezdett, és amikor legutóbb így nézett ki az érték grafikon, akkor az egy átmeneti, de jelentős esést eredményezett a Bitcoin értékében. Azok a Bitcoin tulajdonosok, akik attól tartottak, hogy ez újra bekövetkezik, elkezdtek eladni.

Forrás: http://www.newsbtc.com/2017/12/20/bitcoin-price-technical-analysis-12-20-2017-major-correction-ongoing/

Azt gondolom, kijelenthetjük, hogy azoknak, akik most adták el a Bitcoin-jaikat, túlnyomó többsége nem csalódott az első számú kripto devizában, és nem keresnek más befektetési lehetőségeket a kripto piacon kívül. Sokan azok közül, akik az utóbbi napokban az eladás mellett döntöttek – hozzátéve, hogy óriási nyereséget tettek zsebre -, most valószínűleg várnak, talán egy napot vagy kettőt, hogy a megfelelő pillanatban újra Bitcoin-t vegyenek, mielőtt újabb rekord magasságokba emelkedik. Vagy épp egy alternatív kripto devizát (altcoin-t) választanak, amelyek legtöbbje soha nem látott értéknövekedést produkál az utóbbi hetekben.

Zsolt Balló