CME TŐZSDE: A BITCOIN KERESKEDÉS ELKEZDŐDÖTT!

Bitcoin határidős ügyletek a tőzsdén

A múlt heti mérföldkő után, amikor is a Chicago-i CBOE-n elkezdődött a Bitcoin határidős ügyletek kereskedése, ez a hét egy történelmi lépéssel indult, hiszen egy sokkal nagyobb jelentőségű tőzsdén, a CME-n is elérhetővé váltak a Bitcoin határidős ügyletek.

A CME Bitcoin piacra való belépésével a kripto deviza iránti érdeklődés látványosan növekedni fog, ami valószínűleg a Bitcoin értékének növekedését fogja eredményezni.

A Bitcoin határidős ügyletek megjelenésének egy egyszerű tény miatt van kiemelkedő jelentősége: Bitcoin vásárlása szigorúan TILTOTT az intézményi befektetők számára, mivel a piac nem szabályozott. Azonban az ENGEDÉLYEZVE van, hogy határidős ügylet szerződéseket vásároljanak, és a Bitcoin így mostantól elérhető számukra. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a befektetők már fogadhatnak arra, hogy a Bitcoin ára emelkedni vagy esni fog, anélkül, hogy Bitcoin-t vásárolnának.

Matt Osborne, az Altegris befektetési vezére azt mondta: „/…/ a kereskedés volumene lassan növekedni fog, ahogy a professzionális kereskedők egyre inkább hozzászoknak a volatilitáshoz.”

A Bitcoin jelentősége elérte azt a szintet, amikor a francia pénzügyminiszter, Bruno Le Maire már annak a kérésének adott hangot, hogy a következő G20 csúcstalálkozón, ami jövő áprilisban lesz, foglalkozzanak a Bitcoin kérdésével.

Maire elmondta egy LCI interjúban: „Meg kell /…/ néznünk a többi G20 taggal, hogyan tudjuk szabályozni a Bitcoin-t.”

Nem csoda, hogy a pénzügyi (legalábbis a hagyományos értelemben vett pénzügyi) szakemberek aggodalmuknak adnak hangot. A Bitcoin árának idei alakulására nem nagyon talál senki szavakat: kevesebb mint 1.000 dolláron kezdte az évet és tegnapra – a Coindesk számadatai alapján – elérte az új rekordnak számító 19.783 dolláros értéket.

Source: http://www.bbc.com/news/business-42386893

Zsolt Balló