MIND TÉVEDTEK A BITCOIN-NAL KAPCSOLATBAN...

A New York Times újságírója - mint sokan mások - belátja tévedését

A vezető kripto fizetőeszköz továbbra is rekord-magasságban lebeg 17.000 dollár körül, miközben egyre több helyen jelennek meg az újságírói nyilatkozatok, hogy mekkorát tévedtek évekkel ezelőtt, amikor a Bitcoin közelgő halálát jósolták.

„Mi történt? Miért néztük be annyian – beleértve engem is – a Bitcoin-ban rejlő lehetőségeket? – írja Kevin Roose, újságíró, aki 140 $-ért vette és adta el a Bitcoin-jait évekkel ezelőtt.

Roose így folytatja: „Azt feltételeztem, hogy a blokklánc technológia összedől és maga alá temeti a Bitcoin-t is.” Tévedett. Csak úgy mint 3 további jóslatával is, amelyek a New York Times-ban jelentek meg 2014.-ben: „A Bitcoin jövője a mindennapi felhasználhatóságától fog függeni”, „A Wall street ebből nem fog kérni”, illetve „A Bitcoin rendkívüli volatilitása elveszi a befektetők kedvét” – mind tévedésnek bizonyult. A blokklánc technológia épp most forradalmasítja a világ pénzügyeit, a Wall Street pedig most nyitja meg kapuit a Bitcoin előtt.

Bár még mindig sokan figyelmeztetnek arra, hogy egy ár-buborékról lehet szó, még a Times is belátja, hogy valószínűtlen, hogy – ahogy évekkel ezelőtt állították - a Bitcoin „meghaljon”. Ez az új hangvétel egy éles attitűd-változást jelez a médiában: a Bitcoin-ról úgy beszélnek már, mint egy valódi értéket hordozó befektetési lehetőség.

Kevin Roose pedig – mint sokan mások, akik évekkel ezelőtt „megszabadultak” Bitcoin-jaiktól – talán nem is meri kiszámolni, hogy mennyit érne az egykori befektetése a mai 120-szoros árfolyamon…

Forrás: http://bitcoinist.com/wrong-bitcoin-ny-times-regrets/

Zsolt Balló