BITCOIN: TÚL A 6.000 DOLLÁRON

Sőt, ...

 

Mire a cikk fordítása elkészült, túl a 7.000 dolláron. Ki maradt még szkeptikus?

A Bitcoin.com Jeffrey Tucker anarcho-kapitalista közgazdászt kérdezte a Bitcoin jövőjéről.

A Bitcoin kapitalizációja elérte és túllépte már a 100 milliárd dollárt.

Míg 2008 és 2014 között egy szűk réteget (többnyire informatikai területen tevékenykedő felhasználókat) érdekelt a Bitcoin, mostanra – ahogy a Foundation of Economic Education (azaz a Gazdasági Oktatás Alapítvány) alapítója Jeffrey Tucker mondja – a nagy befektetők is elkezdtek érdeklődést mutatni a kripto pénzek iránt.

Sokan vannak, akik azt a stratégiát követik, hogy majd akkor szavaznak bizalmat a Bitcoin-nak, amikor a „nagy nevek”, nagy befektetők is érdeklődni kezdenek a Bitcoin iránt. Most már elérkeztünk ehhez a ponthoz.

Igaz, hogy aki eddig várt, az most 7.000 dollár fölötti áron vásárol Bitcoin-t (az írás pillanatában 7.404 dolláron áll a Bitcoin árfolyama), míg – ha csak egy évvel ezelőtti adatokat nézünk – 2016. november elején pontosan tizedannyiba került 1 Bitcoin mint most. Tehát, aki 1 éve szavazott bizalmat és vásárolt csupán 1 Bitcoin-t 736 dollárért, az most 7.404 dollárért tud túladni rajta – már ha van, aki most eladná, amikor meredeken növekszik az értéke.

Vissza a cikkhez: Jeffrey Tucker szerint a kormányok úgy érzik, hogy a Bitcoin térnyerése egyenes következményként az állami pénzkibocsátási monopólium elvesztését fogja eredményezni. És nem sokat tehetnek a kormányok ennek bekövetkezése ellen. Tucker szerint a Bitcoin rendszere túl erős ahhoz, hogy a kormányok támadási felületet találjanak rajta. És míg a kormányok megtorpanva keresik a megoldást, a Bitcoin kapitalizációja, térnyerése napról napra döbbenetes lendülettel növekszik.

 

Forrás: https://news.bitcoin.com/as-bitcoin-closes-in-on-7000-will-government-restrictions-succeed-economist-jeffrey-tucker-is-skeptical/

 

Zsolt Balló