XAPO KÁRTYA

Ja, hogy ez már valóság?

Igen.

Pár hónappal ezelőtt még elképzelni sem tudtuk volna, hogy Bitcoinnal fizessünk egy étteremben, webshopban, vagy akárhol máshol. No nem azért, mert ezt ne lehetett volna már akkor is megtenni egyre több helyen szerte a világon. Egyszerűen akkor még nem voltunk annak a tudásnak a hatalmában, hogy már Bitcoin alapú bankkártya is létezik. Pedig több is van már a piacon. Mit is jelent ez pontosan? Konkrétan azt, van egy plasztik kártyánk, amin egyetlen fiat valuta sincs, kizárólag Bitcoin.

 

 

Mint láthatjuk, a Xapo már 2014 március óta üzemel és egyre többen választják a világban ezt a fajta megoldást a hagyományos bankkártyák helyett. Ha még nem érted pontosan, miért jó, hogy Bitcoin-ban tárold a pénzed egy részét, akkor olvasgass tovább az oldalunkon.

Hogyan juthatsz ilyen kártyához? Elég könnyedén. Regisztrálsz a Xapo.com oldalon, megadod az adataidat, mintha bankszámlát nyitnál és onnantól elérhetővé válik a kártya rendelés funkció. A megrendeléstől számítva két hét alatt a kezünkben volt a kártya és azonnal ki is próbáltuk – sikerrel! Étteremben fizettünk vele úgy, hogy kizárólag Bitcoin volt rajta. Ezt úgy oldja meg a rendszer, hogy a fizetés pillanatában érvényben lévő BTC-EUR (Euro alapú kártyát kértünk, mert Európában élünk – a dollár a másik lehetőség) árfolyamon történik a vásárlás. Amennyiben Eurot elfogadó országban vásárlunk, a költségünk 0%, ha más valutában történik a fizetés, ez esetben a költségünk 3%. Íme az ide vonatkozó díjtáblázat:

 

Azonban van lehetőségünk a vásárlás előtt a Xapo telefonos applikáción keresztül a Bitcoin-unkat olyan valutába áthelyezni, ahol élünk és fizetünk, ez esetben a költségünk 0%. Viszont ez esetben a Bitcoin e-wallet-ünkből más valutába átváltott összeg nem gyarapodik, ha a Bitcoin árfolyam közben feljebb kúszik.

A mi példánkban nem váltottuk át a Bitcoin-jainkat más pénznemre, mert Euro-alapú a kártyánk és Euro-ban kívántunk fizetni. Néhány nappal később, a Bitcoin árfolyam emelkedésének köszönhetően több pénzzel rendelkeztünk, mint a vásárlásunk előtt.

Összességében nekünk ez a kártya nagyon bejött. A Bitcoin kétség kívül már nem csak a jövő, hanem a jelenünk része.

Ehhez egy kis videós kedvcsináló a Xapo cég ügyvezetőjétől, Wences Casares-től, aki arról beszél, hogy mit vár a Bitcoin árfolyamával kapcsolatosan a hosszú távú jövőben.

https://www.youtube.com/watch?v=iUxqG_lpyAQ

Ez pedig az a bunker, ahol a Xapo az ügyfelei pénzét őrzi:

http://www.origo.hu/gazdasag/20171018-xapo-biztonsagi-vallalat-bunkere-az-alpokban.html

 

2018. JANUÁR: FONTOS HÍRek A CIKK KAPCSÁN!!

2018. január 5-ei hatállyal a VISA felfüggesztette kapcsolatát a WaveCrest-tel. Azok a VISA kártyák, amelyeket a WaveCrest bocsátott ki - közöttük a Xapo VISA kártyával, amit mi magunk is használtunk és ajánlottunk egy korábbi cikkünkben - nem használhatók január 5-től. Amint értesültünk a VISA döntéséről, hozzáfogtunk a kutatáshoz, hogy alternatív megoldásokat találjunk. A fejleményeket közzé fogjuk tenni itt, a Coinvasion.com-on, valamint a facebook oldalunkon. További információkért olvasd el az erről szóló cikkünket itt.

2018. január 24-ei fejleményekről szóló fontos információk pedig ebben a cikkünkben találhatók.

Ha tetszenek a cikkeink és profitálni tudsz belőlük, a Xapo Bitcoin címünkön támogatni tudod a munkánkat, hogy a továbbiakban is segítségedre tudjunk lenni:

Zsolt Balló