A FELHŐ ALAPÚ BÁNYÁSZATRÓL RÖVIDEN

Mit értünk ez alatt?

Röviden és a lehető legérthetőbben.

Amikor nem magad kezdesz bányászgép építésbe (az építés előnyei és hátrányai itt), de az a célod, hogy a Bitcoin-jaid száma növekedjen, akkor egy olyan céggel bányásztatsz, ahol gondoskodnak helyetted a műszaki háttérről (azaz nem a Te dolgod a gép-építés, üzemeltetés, karbantartás, hatékonyabb alkatrészek folyamatos beszerzése). Ezt nevezik felhő alapú bányászatnak.

A felhő alapú bányászatot választva kriptopénz bányászati erőforrásra fizetsz elő az erre szakosodott cégnél.

Ami a legfontosabb: egy megbízható, stabil bányász céggel szerződve előre megjósolható kifizetéssel stabilan számolhatsz a jövőre nézve, évekre előre jól látható körülbelüli megtérüléssel (részletek a Felhő alapú bányászat c. cikkünkben).

Várj! Miért ne kereskednék inkább egy crypto-deviza tőzsdén nyitott számlámat használva napi/heti szinten váltva a Bitcoin-jaimat vagy más érméimet? Kecsegtető, ugyanis a volatilitásnak, a nagy árfolyam mozgásnak köszönhetően ez nagy nyereséget hozhat rövid idő alatt. Azonban az érmének két oldala van. Sajnos ugyanekkora veszteségeket is produkálhat a kereskedés. Egyetlen szakértő sem tanácsolja a napi kereskedést, ha nincs megfelelő gazdasági háttértudásod és nincs napi szinten több órád, amit a trendek alakulására, kutatásra tudsz áldozni, hogy feltérképezd a crypto-piac várható alakulását. Persze van, aki a saját bőrén akarja megtapasztalni, hogy ez valóban így van-e.

Viszont ha képes vagy higgadtan, hosszú távon tervezni, és elfogadod, hogy nem holnap, hanem néhány év leforgása alatt jön el a pillanat, hogy hátradőlsz és csak élvezed a helyes döntésed eredményét, akkor kattints ide, hogy megfelelően tájékozott légy a felhő alapú bányászatról.

Zsolt Balló